Test Topo GPS navigatie app voor smartphone

Voordelen

+ Goedkoop
+ Uitstekend kaartmateriaal
+ Gebruiksvriendelijk

Nadelen

- Beperkte functionaliteit
- Kaarten van klein aantal landen
- Dure kaart voor België

Eindoordeel

Je smartphone is met behulp van een outdoor navigatie app tegenwoordig prima te gebruiken als volwaardige outdoor gps. Wie op zoek gaat naar navigatie apps voor Android of iOS verdwaalt echter al snel in het enorme aanbod. We keken eens goed rond in de App Store (voor de iPhone) en op Google Play (voor Android toestellen), gingen zelf aan de slag met de meest gebruikte apps voor outdoor navigatie. In dit artikel zetten we de app Topo GPS in de spotlight.

Voor: Android, iOS (download)
Prijs: € 3,99

Topo GPS is weliswaar niet gratis, maar voor € 3,99 heb je wel de beschikking over alle topografische kaarten van Nederland, schaal 1:25.000, en een gebruiksvriendelijke gps app met alle basisfuncties die je nodig hebt op een logische plek. Waypoints maken, route opnemen of volgen, alles werkt behoorlijk intuïtief.

Er is een handige (online) functie waarbij je op straat een huisnummer kunt zoeken. Er is weliswaar geen navigatiefunctie aan gekoppeld, maar met de positiemarker en het gedetailleerde kaartmateriaal navigeer je fluitend naar je bestemming. Delen van de topografische kaart, zogenaamde tegels, kun je downloaden voor offline gebruik zodat je onderweg geen dataverbinding nodig hebt en minder stroom gebruikt. Topo GPS gaat redelijk zuinig om met je accu.

Het aantal buitenlandse kaarten dat je binnen de app kunt aanschaffen is beperkt tot enkele West-Europese landen. Helaas kost de topkaart van België maar liefst € 12,99 voor een jaarabonnement. Ook de Franse en Britse kaarten zijn relatief duur en helemaal merkwaardig is dat je voor de wereldkaart van OpenStreetMap ook € 3,99 moet betalen, terwijl dit kaartmateriaal op internet vrij verkrijgbaar is.

Topo GPS is een topper bij gebruik in Nederland door het gedetailleerde kaartmateriaal, de eenvoudige bediening en het lage stroomgebruik.

Facebook quote van een gebruiker: ‘Topo GPS, spotgoedkoop. Gebruiksvriendelijkheid is redelijk. Downloaden voor offline gebruik gaat makkelijk. Ook routes .gpx inladen is simpel.’

Download Topo GPS voor iOS hier.

Lees ook:

Gerelateerd

Delen

Waardering
77227
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

2 reacties op “Test Topo GPS navigatie app voor smartphone

 1. Uit het vele aanbod Topo GPS gekozen. In combinatie met de wereld kaart. Werkt voor mij ideaal. Fiets veel door het duingebied tussen Camperduin en Wijk aan Zee. Doordat hij op je smartphone zit is het spoor veel duidelijker en makkelijker te volgen dan op mijn vorige Bryton Rider 60.
  Ook in Frankrijk en Engeland/Schotland getest in cominatie met Garmin Basecamp om de routes te plannen. Werkt ook top.

  Voordelen:
  – Duidelijk en overzichtelijk vanwege je smartphone scherm.
  – Makkelijk om ook een route te plannen.
  – Makkelijk om de route te volgen. Keuze tussen altijd noorden of de richting waarin je fiets.
  – Offline kaarten.
  – Bij een geplande route download hij enkel de tegels om je geplande route. Dus je hoeft niet de hele kaart te laden.
  – Erg gebruiksvriendelijk.

  Nadelen:
  – Navigeert niet. Je volgt de route.
  – Bij lange ritten raadzaam om een powerbank mee te nemen.
  – Bij slecht weer zal je toch een hoesje voor je telefoon moeten hebben.
  – Routeplanner van TopoGPS is niet atijd ideaal maar werkt. Zeker voor kleine stukjes. Lange ritten zou ik via bijvoorbeeld Basecamp doen waar je wat makkelijker voorkeuren aan je route kan geven en hem naar wens kan aanpassen.

  Na mijn Rider 50 en Rider 60 is dit voor mij een ideale oplossing.

 2. jammer dat in de test gps navigatie voor de smartphone pocket earth niet is vermeld.
  Voor mij als gebruiker – ik heb er meerdere geprobeerd – de meest gebruiksvriendelijke gps app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *