icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen in Nederland Montferland

Wandelen in Nederland

Nederland is bij uitstek een land om te wandelen. Elk seizoen is anders en de natuur verandert mee. Op Pad heeft talloze routes verzameld om te wandelen in Nederland: van de kust en de Waddeneilanden tot het terrassenlandschap in Zuid-Limburg en de kleurrijke bossen en heide op de Veluwe: ons land heeft een keur aan schitterende en vooral gevarieerde, beschermde natuurgebieden. In onze 21 nationale parken geniet je ongetwijfeld van een mooie wandelvakantie!

Wandelen in Noord-Nederland en langs de kust

Wandelen in Nederland langs de kust of op de Waddeneilanden is meer dan een strandwandeling. Niet voor niets is de Waddenzee natuurerfgoed en worden de duinlandschappen op Texel en langs de Zuid-Hollandse kust beschermd. De Waddeneilanden vormen een prachtig decor voor een wandelvakantie waarbij je gaat eilandhoppen. Ook elders in Noord-Nederland zijn fraaie wandelroutes, van het Lauwersmeer naar de Sallandse Heuvelrug bijvoorbeeld, of het Drents-Friese Wold, met zijn unieke bos-, heide- en stuifzandlandschap.

Wandelen in Nederland over de Veluwe

De Veluwe is zo'n beetje de ultieme plek om te wandelen in Nederland. Van het immense Kootwijkerzand tot het beroemde Landschappenpad langs het Kröller-Müller Museum: het natuurgebied heeft eindeloos veel gemarkeerde wandelroutes en opties om buiten de gebaande paden te gaan. Ben je op zoek naar een geschikte wandelvakantie met de kinderen? Doe een spannende tocht langs trekkershutten!