icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelroute Frankrijk GR5

Wandelen in Frankrijk

Frankrijk is in zomer en winter een geliefde bestemming voor een wandelvakantie. Met ruim 180.000 kilometer aan gemarkeerde routes is er keus genoeg om te wandelen in Frankrijk. Populaire wandelgebieden voor huttentochten zijn de Alpen en de Pyreneeën, maar ook de Vogezen en de Jura zijn geschikt voor stevige bergwandelingen. Elzas, Dordogne, Bretagne en de Provence in Zuid-Frankrijk staan bekend als natuurgebieden waar je prachtige dagtochten maakt. Die staan aangemerkt als PR-routes. De GR-trajecten zijn meerdaagse wandelingen.

Wandelen in Frankrijk in de zomer

Frankrijk heeft talloze wandelgebieden waar je in de zomer geniet van de schitterende natuur. Aan de Frans-Zwitserse grens bevindt zich het gebergte de Jura, met de hoogste berg Crêt de la Neige van ruim 1.700 meter. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over het departement Jura. In Elzas en Dordogne geniet je van wandelingen met een gastronomisch tintje. Voor liefhebbers is dit een uitgelezen kans om heerlijke wijnen uit Elzas en Dordogne te proeven.

Wandelen in Frankrijk: huttentochten in de Pyreneeën of de Vogezen

Bij huttentochten denk je vooral aan de Alpen, maar ook de Pyreneeën en Vogezen zijn fraaie wandelgebieden voor een trektocht. In de Pyreneeën is de populairste langeafstandsroute de GR10, van ruim 900 kilometer. In de Vogezen maak je vooral in het zuidelijke deel uitdagende wandelingen langs trekkershutten door het sub-alpiene landschap.

Wandelen in Frankrijk in de winter: van Bretagne tot Zuid-Frankrijk

Wandelen in Frankrijk in de winter is een prima alternatief wanneer je niet wilt skiën in de Alpen of wanneer je wilt wandelen bij comfortabele temperaturen. De Provence in Zuid-Frankrijk is een fijne plek om te overwinteren. Rond de Côte d'Azur en elders in de Provence kun je wandelen bij aangename temperaturen. Wellicht iets minder warm, maar net zo mooi in de wintermaanden is wandelen in Bretagne, met zijn spectaculaire getijdenverschillen.