icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen Italie Lago Maggiore

Wandelen in Italië

Met duizenden kilometers aan routes kun je wandelen in Italië in de meest uiteenlopende gebieden. De majestueuze Alpen, het schilderachtige merengebied, het betoverende Toscane, de prachtige kustlijn en het zwoele zuiden van Italië zijn stuk voor stuk schitterende bestemmingen voor een veelzijdige wandelvakantie. Ook op de eilanden Sicilië en Sardinië maak je fraaie wandelingen. Naast een variatie aan landschappen heeft Italië ook idyllische dorpen, steden vol cultuurschatten en heerlijk eten. Kortom: alle ingrediënten voor een geslaagde outdoorreis!

Wandelen in Italië: huttentochten in de Alpen

De Alpen behoren tot de mooiste wandelgebieden in Europa en zijn ideaal om huttentochten te maken. Je wandelt over goed onderhouden wandelpaden met een duidelijke bewegwijzering. De bergen rond Valle d'Aosta vormen een schitterend gebied om te wandelen en het aantal toeristen is vrij beperkt. De Dolomieten zijn ook een aanrader voor een wandelvakantie. In Stelvio National Park in Vale di Sole maak je huttentochten over gletsjers, langs watervallen en door bloeiende alpenweides.

Wandelen in Italië: wonderschoon Toscane

Bij wandelen in Italië denk je al snel aan glooiende wijngaarden en kaarsrechte lanen vol cipressen. Oftewel wandelen in Toscane, een van de meest geliefde wandelgebieden in Italië. Naast wandelingen door eeuwenoude dorpen en de beroemde Chiantistreek is het nationale park Parco naturale della Maremma een aanrader, vanwege de rijkdom aan bijzondere flora en fauna.

Wandelen in Italië: werelderfgoed Cinque Terre

Een mooie plek om te wandelen in Italië is het nationale park Cinque Terre aan de Ligurische kust. De vijf dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore staan aangemerkt als werelderfgoed. Rond de dorpen kun je wandelen in korte etappes. De wandelgebieden in de streek worden gekenmerkt door grillige rotsen, bossen en steile kustwanden vol wijngaarden. Tijdens de wandelingen heb je voortdurend zicht op zee. De beste tijd voor een wandelvakantie is tussen april en november.