icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Noorwegen fietsen

Fietsen in Noorwegen

Van de Hardangervidda tot de Noordkaap: de diversiteit in de landschappen, variërend van vlak tot bergachtig, maakt van fietsen in Noorwegen een prachtig avontuur. De diepe fjorden, besneeuwde bergen en kletterende watervallen zijn onderdeel van een adembenemende omgeving die je in pure vorm moet ervaren. Niet voor niets worden de Noorse fjorden aangemerkt als werelderfgoed. Noorwegen heeft talloze nationale fietsroutes die de moeite waard zijn en je ook gedeeltelijk kunt fietsen. Op Pad heeft er een aantal verzameld.

Fietsen in Noorwegen: de Rallarvegen

De bekendste fietsroute in Noorwegen is de Rallarvegen. De route start in bergachtig gebied, aan de rand van het bergplateau de Hardangervidda. Van de Hardangervidda kun je langs de spoorlijn Oslo-Bergen fietsen naar de plaats Flåm aan de Sognefjord. Onderweg word je getrakteerd op schitterende uitzichten. Ga je op fietsvakantie met kinderen? Dan kun je de route ook deels fietsen en een deel van het traject reizen met de trein over de Flåmsbana.

Fietsen in Noorwegen: fjorden en fjells

Een mooie en veelzijdige fietsroute in Noorwegen is het traject van Hardanger in het zuiden via het Sognefjord tot in Kristiansund in het noordwesten. Het fjordenlandschap varieert van redelijk vlak terrein tot grillig en bergachtig. De totale route is zo'n 1.000 kilometer lang en de beste periode voor een fietsvakantie is tussen augustus en oktober.

Fietsen in Noorwegen: langs de kust naar de Noordkaap

De langste route om te fietsen in Noorwegen loopt over zowel vlak als uitdagend terrein langs de panoramische westkust van Noorwegen. Een prachtige stop tijdens deze fietsvakantie is de Noordkaap. Vanaf het noordelijkste punt van het Europese vasteland heb je een spectaculair uitzicht. In de zomer maak je bovendien kennis met het fenomeen middernachtzon. Je kunt deze fietsreis verlengen door helemaal naar de grens met Rusland te fietsen.