icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen in Nederland

Voor een korte outdoorvakantie blijf je in eigen land! In Nederland kun je bij uitstek lekker wandelen, fietsen, mountainbiken of kanovaren. In elk seizoen neemt de natuur een andere gedaante aan. Van een kleurrijk najaar en prachtige sneeuwlandschappen in de winter tot nieuw leven in het voorjaar en schilderachtige wolkenluchten in de zomer. Op Pad heeft mooie fiets- en wandelroutes in eigen land verzameld: van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg en van de Veluwe tot aan de kust!

De mooiste natuurgebieden in Nederland

Duingebieden aan de kust en op de Waddeneilanden, het terrassenlandschap in Zuid-Limburg en kleurrijke bossen en heide op de Veluwe: ons land heeft een keur aan bijzondere, beschermde natuurgebieden. In de 21 nationale parken wordt natuurbehoud gecombineerd met recreatie in de vorm van talloze wandel- en fietsroutes. Nederland staat ook bekend om water. Ons land kenmerkt zich door de zee, de rivieren, en talloze meren, kanalen, vaarten en sloten. Ideaal voor watersporten zoals zeilen en kanovaren.

Wandelvakantie in Nederland

Een wandelvakantie in Nederland is dankzij de talloze wandelroutes in een handomdraai gepland. De bekendste wandelroute is het Pieterpad, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden om te wandelen. Denk aan huttentochten op de Veluwe of een combinatie van wandelen en kanovaren langs het IJsselmeer. Overweeg je een wandelvakantie met de kinderen? Kies dan bijvoorbeeld een spannende kastelenroute of ga strandjutten langs de kust!

Fietsvakantie in Nederland

Wat dacht je van een fietsvakantie in eigen land? Met meer dan 33.000 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes is fietsen een fijne manier om actief te genieten van de fraaie natuur. Ga eilandhoppen over de Waddeneilanden of mountainbiken door de heuvels in Zuid-Limburg. Op oppad.nl vind je informatie over mooie fietsroutes om te fietsen of te mountainbiken en doe je inspiratie op voor een fietsvakantie waarbij je meerdere etappes door een deel van Nederland volgt.