icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Berghut Italie Orobische Alpen

Huttentochten in Italië

De Alpen behoren tot de mooiste Europese wandelgebieden waar je huttentochten in Italië kunt maken. De hoogste bergen van het land bevinden zich aan de Italiaanse kant van het Mont Blanc-massief in het noordwesten. Langs de grens met Oostenrijk en Zwitserland liggen de Dolomieten en uitgestrekt van het noorden tot bijna het zuidelijkste puntje van Italië liggen de Apennijnen. Bergketens genoeg voor fraaie huttentochten, variërend van een- tot meerdaags. Op Pad heeft een aantal wandeltochten op een rij gezet.

Huttentochten in Italië: de Dolomieten

De Dolomieten met hun ruige schoonheid zijn uitermate geschikt om huttentochten in Italië te maken. Niet voor niets heeft Unesco deze Alpen aangewezen als werelderfgoed. De wandelroutes hebben een duidelijke bewegwijzering. Slapen doe je in typische berghutten, de zogeheten rifugio. In Stelvio National Park in Val di Sole maak je huttentochten over gletsjers, langs watervallen en door bloeiende alpenweides. De bekendste wandeltocht is de Dolomiti di Brenta Trek. Deze route kan iedereen wandelen, van beginner tot expert.

Huttentochten in Italië met kinderen

Huttentochten in Italië kun je ook prima met kinderen maken, zeker wanneer ze meer ervaring met wandelen en een meerdaags verblijf in een berghut hebben. In Valle d'Aosta in het noordwesten van de Italiaanse Alpen loopt de Tour du Mont Fallère, een geschikte wandelroute voor beginners. Onderweg wisselen sympathieke bergtoppen en lieflijke almweiden elkaar af.

Huttentochten in Italië: de Apennijnen

De Apennijnen strekken zich uit over bijna heel het Italiaanse schiereiland en bieden genoeg mogelijkheden voor huttentochten. Het bekendste gebied om te wandelen is in de regio Abruzzen, waar de Apennijnen ook het hoogst zijn. Hier maak je spectaculaire wandeltochten met een meerdaags verblijf in een berghut. Een van de mooiste wandelroutes is naar de hoogste top van de Apennijnen, de Corno Grande, op ruim 2.900 meter. Boven wacht je een adembenemend uitzicht over de omgeving.