icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen Italie Torbole Gardameer

Fietsen in Italië

Van bergachtig tot vlak: Italië biedt talloze mogelijkheden voor een fietsvakantie. Van de Dolomieten tot Toscane, de natuurrijke Po-vlakte, het groene hart in Abruzzo en Umbrië, de zwoele regio's Campanië en Puglia, en de prachtige eilanden Sardinië en Sicilië. Eigenlijk kun je in Italië overal fietsen. De fietsroutes zijn geschikt voor iedereen, van beginner tot ervaren mountainbiker. Ook voor kinderen zijn ze goed te doen. Op oppad.nl vind je handige informatie over fietsen in Italië en doe je inspiratie op!

Fietsen in Italië door de Alpen

Voor liefhebbers van fietsroutes die bergachtig zijn, is fietsen in Italië in de Dolomieten een waar paradijs. Hier is fietsen uitdagend en avontuurlijk, door de steile klimmen. Elders in de Italiaanse Alpen vind je ook mountainbikeroutes om te fietsen. Die zijn relatief vlak of juist bergachtig en grillig, met pittige klimmen en spectaculaire afdalingen.

Fietsen in Italië: Toscane

Geen regio is zo veelzijdig om te fietsen in Italië als Toscane. De ene dag fiets je door een glooiend landschap vol wijngaarden, zoals de Chiantistreek, en de volgende dag is de route redelijk vlak over de Strade Bianchi en door kaarsrechte cipressenlanen. Onderweg stop je in middeleeuwse dorpjes en fraaie renaissancesteden. De mogelijkheden voor een fietsvakantie in Toscane zijn eindeloos. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de wijngaarden of volg de route van Pisa naar Florence.

Fietsen in Italië: Sicilië en Sardinië

Sicilië en Sardinië zijn absolute parels als het gaat om bestemmingen voor een fietsvakantie in Italië. Sardinië heeft prachtige en zeer veelzijdige fietsroutes die variëren van bergachtig tot vlak en het eiland is niet zo toeristisch. Aanrader is de route door de Supramonte. Sicilië is net zo divers als het gaat om de keuze aan fietstrajecten. Verken de flanken van de Etna op de mountainbike of kies voor een lichte fietstocht langs de kust.