icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen in Oostenrijk

Fietsen in Oostenrijk

Bij een vakantie in Oostenrijk denk je al snel aan een wandelreis door de bergen, maar je kunt hier ook prima fietsen, met routes die variëren van vlak tot bergachtig. De schilderachtige landschappen vormen een fraai decor voor een heerlijke fietsvakantie. Glooiende heuvels, het geluid van de stromende rivier en op de achtergrond de imposante Alpen: Op Pad geeft je tips en informatie over een fietsvakantie in Oostenrijk en zet de mooiste fietsroutes voor je op een rij!

Mooie fietsroutes in Oostenrijk: de Tauernradweg

Een fietsvakantie in Oostenrijk doe je op veelal op goed begaanbare fietsroutes die heuvels, almen, rivieren en sfeervolle steden met elkaar verbinden. Een prachtige route om te fietsen is de ruim 300 kilometer lange Tauernradweg. Je start in het charmante bergdorp Krimml op 750 meter hoogte en fietst naar het Duitse Passau. Het parcours gaat tijdens deze ontspannen fietsvakantie van bergachtig, maar nooit echt steil, naar vlak en voert onder meer door Nationalpark Hohe Tauern.

De beroemde Donauradweg

Een stedentrip maar dan anders: dat is fietsen in Oostenrijk over de Donauradweg, met eindbestemming Wenen. De ruim 300 kilometer lange route van de Donauradweg loopt van Passau langs de Donau. Deze lichte fietsvakantie voert door het groene, heuvelachtige landschap rond de beroemde rivier via het bruisende Linz en door het fruitrijke Wachaugebied naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Fietsvakantie in Oostenrijk met de kinderen

Fietsen in Oostenrijk is ook geschikt als actieve vakantie met het gezin. Veel routes zijn vlak en daardoor goed begaanbaar. Alleen wanneer je in de Alpen gaat fietsen, wordt het bergachtig. De eenvoudige fietsroutes brengen je door een gevarieerd landschap. Meren en rivieren zorgen onderweg voor voldoende verkoeling en vermaak voor de kinderen. Ruimte om de Oostenrijkse cultuur te ervaren is er ook, met stops in prachtige dorpjes en steden langs de route.