icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Huttentochten Frankrijk

Huttentochten in Frankrijk

Met een ruime keus aan bergen zijn er genoeg mogelijkheden om huttentochten in Frankrijk te maken. Verspreid over het land bevinden zich honderden berghutten, de meeste in Zuid-Frankrijk: in de Alpen en de Pyreneeën. Maar ook in gebergten als de Jura of de Vogezen en op Corsica zijn er voldoende opties voor een meerdaags verblijf in een berghut of trekkershut. Huttentochten in Frankrijk maak je specifiek langs de wandelroutes van de zogeheten Grande Randonnée, die je herkent aan hun rood-witte markering.

Huttentochten in Zuid-Frankrijk

In de Alpen en de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk maak je schitterende huttentochten. Een van de populairste routes om te wandelen in de Alpen is de Tour de Mont Blanc, maar zeker zo mooi is de GR54 door Parc National des Écrins. Queyras is een prachtig gebied voor een wandeltocht met meerdaags verblijf in een berghut met kinderen. Hier kies je de GR58. In de Pyreneeën is de GR10 van ruim 900 kilometer een van de spectaculairste wandelroutes.

Huttentochten in Frankrijk: de Vogezen en de Jura

De Jura is een relatief onbekend berggebied, en toch kun je hier fraaie wandeltochten maken. De bekendste route om te wandelen is de GR9. De Vogezen zijn ook zeker een aanrader wanneer je gevarieerde wandeltochten wil maken, met name over de GR5. In de Centrale en Hoge Vogezen kun je overnachten in trekkershutten.

Huttentochten in Frankrijk: de GR20 op Corsica

Corsica is de ideale bestemming om huttentochten in Frankrijk te maken. Over het Île de Beauté loopt namelijk een van de beroemdste (of beruchtste) wandelroutes in Europa, de GR20. Met ruim 200 kilometer aan stevige klimmetjes is het wandelen van de GR20 een must voor liefhebbers van pittige huttentochten. De route is opgesplitst in een noordelijk en zuidelijk deel die je helemaal of gedeeltelijk kunt lopen, inclusief meerdaags verblijf in een berghut.