icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen in Duitsland

Wandelen in Duitsland

Voor een wandelvakantie in Duitsland heb je de beschikking over meer dan 200.000 kilometer aan gemarkeerde paden in de natuur, die variëren van vlak tot bergachtig. Deze wandelroutes zijn verdeeld in diverse categorieën, zoals Hauptwanderwege voor meerdaagse wandelvakanties maar ook Top Trails die worden gepromoot als de mooiste Duitse routes om te wandelen. Van de Eifel of de Harz tot het Sauerland of het Zwarte Woud: een wandelvakantie is zo gepland. En Op Pad heeft een aantal mooie wandelgebieden voor je verzameld.

Wandelvakantie in Duitsland: de Eifel

De Eifel is onder natuurliefhebbers een van de populairste wandelgebieden in Duitsland, vanwege het gevarieerde landschap van bergen, stuwmeren, groene vlaktes en de beroemde maren ofwel kratermeren in de Vulkaaneifel. De bekendste wandelroute is de Eifelsteig, van 313 kilometer, die loopt van Aken naar Trier. Een mooi alternatief is het Ahrdal met zijn eindeloze wijnvelden. Het najaar is de beste tijd om te wandelen in de Eifel, vanwege de schitterende herfstkleuren en de bruisende wijnfeesten.

Wandelvakantie in Duitsland: het Sauerland

Een wandelvakantie in Duitsland, net over de grens. Het Sauerland ligt op 3 uur rijden van Nederland en vormt heel het jaar een prachtige bestemming voor een dagwandeling of wandelvakantie. Door dit heuvelachtige, bosrijke gebied lopen diverse meerdaagse routes om te wandelen. De bekendste is de 154 kilometer lange Rothaarsteig, de zogeheten route voor alle zintuigen.

Wandelvakantie in Duitsland: het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een van de wandelgebieden in Duitsland met de bekendste en meest geliefde wandelroutes onder wandelaars. En met 30.000 kilometer aan paden valt er ook zeker iets te kiezen. De bekendste langeafstandsroutes zijn de Westweg, Mittelweg en Ostweg. Een aanrader is een wandeling door de Wutachschlucht, de grootste kloof van Duitsland. Wilde dieren spotten doe je in Pforzheim Wildpark en voor fijnproevers is er de 160 kilometer lange wijnroute de Badische Weinstrasse.