icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Hut in Oostenrijk

Huttentochten in Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend als land om te wandelen. De Alpen met hun majestueuze toppen, groene almen vol koeien, bloeiende bergweides en fonkelende meren zijn bij uitstek geschikt voor een wandeltocht. Van Voralberg tot aan het Salzburgerland, Karinthië en Tirol: op oppad.nl doe je inspiratie op en krijg je tips over mooie huttentochten waarbij je meerdaags door Oostenrijk wandelt en verblijft in fraaie berghutten. Deze wandelroutes zijn geschikt voor iedereen: individueel, in groepsverband of met het hele gezin!

Van het Salzburgerland tot Tirol: de mooiste huttentochten in Oostenrijk

Huttentochten in Oostenrijk maak je door de mooiste natuurgebieden. Het Nationaal Park Hohe Tauern in de deelstaten Karinthië, Tirol en Salzburg heeft talloze wandelroutes met een meerdaags verblijf in een berghut. En wat te denken van de huttentochten door het schilderachtige Stubaital en het grootste gletsjergebied van het land? Actie en ontspanning zijn in balans tijdens deze wandeltochten. Overdag heerlijk wandelen en 's avonds gezellig logeren in een charmante accommodatie

Korte en lange huttentochten in Oostenrijk

Huttentochten in Oostenrijk zijn er in allerlei varianten. Kort of meerdaags, individueel of in een groep, en in gradaties variërend van licht tot zwaar. Dit hangt af van de wandelroute in de Alpen. Op Pad toont je huttentochten die voor iedereen geschikt zijn met een normale conditie, maar ook wandeltochten die wat uitdagender zijn.

Huttentochten in Oostenrijk met de kinderen

Huttentochten in Oostenrijk zijn goed te doen als gezinsvakantie. Overdag samen wandelen door de ruige bergen en 's nachts slapen in een stoere berghut in de Alpen. Huttentochten met kinderen maak je bovendien zo uitdagend als je zelf wilt: van een eenvoudige wandeling tot een complete dagtocht. Onderweg zorgt de ongerepte natuur altijd voor vermaak. Zwemmen en spelen in een bergmeertje en picknicken met een geweldig uitzicht. Deze gezinsvakanties zijn een waar avontuur!