icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Zwitserland fietsen

Fietsen in Zwitserland

Met meer dan 12.000 kilometer aan bewegwijzerde paden zijn er talloze opties om te fietsen in Zwitserland. Het uitgebreide fietsnetwerk biedt voor elk wat wils: vlak of bergachtig, een lichte fietsroute voor een pleziertocht of juist een pittig mountainbikeparcours. In de populaire kantons Wallis en Graubunden zijn veel mogelijkheden om te fietsen door de bergen, net als het charmante Tessin en het Berner Oberland. Op oppad.nl lees je alles over fietsvakanties in Zwitserland en doe je inspiratie op!

Fietsen in Zwitserland: trektochten door de Alpen

Fietsen in Zwitserland in bergachtig gebied brengt je logischerwijs naar de Alpen. De hoogste bergen bevinden zich voornamelijk in de zuidelijke kantons zoals Wallis, Graubunden, Tessin (Ticino) en het Berner Oberland. Hier zijn veel uitdagende fietsnetwerken voor mountainbikers, zoals de Gottardo Bike Route naar Tessin. Voor liefhebbers van een gevarieerde fietsroute en een schitterend uitzicht is de afdaling naar Zermatt in Wallis een aanrader. Wielrenners zitten goed in Graubunden en het Berner Oberland.

Fietsen in Zwitserland: rond het Vierwoudstrekenmeer

Het fietsnetwerk in Zwitserland loopt niet alleen over bergachtig terrein. Er zijn ook veel trajecten die relatief vlak zijn. Een fraaie bestemming voor een fietsvakantie is de regio Luzern-Vierwoudstrekenmeer. De sprookjesachtige omgeving is prachtig om in te fietsen. Diepblauwe meren met schilderachtige dorpjes en op de achtergrond de majestueuze Alpen. Een aanrader met kinderen!

Fietsen in Zwitserland: langs de Bodensee

Een populaire bestemming voor een fietsvakantie in Zwitserland is de Bodensee, op de grens met Duitsland en Oostenrijk. De fietsroutes rond het meer zijn goed begaanbaar en redelijk vlak. De Bodensee staat bekend om zijn schitterende omgeving en het milde klimaat. De bekendste route om te fietsen is de Bodensee-Radweg van 270 kilometer. Op het Zwitserse deel van dit fietstraject kom je onder meer langs de grootste waterval in Europa, de Rheinfall bij Schaffhausen.