icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Zwitserland landschap Urnerboden

Zwitserland

De imposante Alpen vol sfeervolle dorpjes, uitgestrekte naaldbossen en heldere bergmeren maken van Zwitserland een van de mooiste bestemmingen in Europa om te fietsen, te wandelen of huttentochten te maken. De opties voor een gevarieerde outdoorvakantie in Zwitserland zijn talrijk. De mooiste beschermde natuurgebieden bevinden zich in Graubunden en Wallis maar ook in kantons als Tessin en het Berner Oberland kun je terecht voor een avontuurlijke wandel- of fietsvakantie. Bij Op Pad doe je inspiratie op!

Wandelvakantie in Zwitserland

Met zoveel schitterende natuurgebieden zijn de mogelijkheden om te wandelen in Zwitserland eindeloos. De hoogste bergtoppen liggen in Wallis, met als bekendste berg de iconische Matterhorn en verder de hoogste berg van het land, de Dufourspitze. In het Berner Oberland vind je ook hoge bergtoppen en hier kun je goed gletsjerwandelen. Een minder bekend kanton is het zuidelijk gelegen Tessin. Hier wordt voornamelijk Italiaans gesproken. Daarom doet de regio mediterraan aan, met palmbomen en typisch Italiaanse huizen.

Fietsvakantie in Zwitserland

Zwitserland is ook prachtig om te fietsen. Graubunden is favoriet onder mountainbikers die op zoek zijn naar avontuurlijke routes, want er zijn genoeg uitdagende parcoursen. Tessin biedt voor elk wat wils, van spectaculaire afdalingen tot rustige paden om te fietsen over relatief vlak terrein. Wielrenners kiezen voor een fietsvakantie in Wallis, gezien de keus uit tientallen vierduizenders.

Huttentochten in de Alpen

In de Zwitserse Alpen maak je prachtige huttentochten die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Een mooie trektocht is de zogeheten Vier-Quellen-Weg, die loopt door vier kantons, waaronder Graubunden en Wallis. Deze meerdaagse wandelvakantie is ook goed te doen met oudere kinderen. In het Berner Oberland is de Bärentrek een aanrader om te wandelen. Tijdens deze tocht wandel je over gletsjers en langs immense rotswanden, en beklim je beroemde bergen zoals de Eiger en de Jungfrau.