icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen Duitsland Cuxland

Fietsen in Duitsland

Duitsland is een prima bestemming voor een fietsvakantie voor jong en oud. Van schitterende natuurgebieden als de Eifel, het Sauerland en het Zwarte Woud tot de Duitse rivieren en de Noord-Duitse kust met de Waddeneilanden of een fietstocht door hoofdstad Berlijn. Met ruim 70.000 kilometer aan langeafstandsroutes en talloze kortere fietsroutes is er meer dan genoeg keus om te fietsen in Duitsland. Op Pad neemt je mee langs een aantal van de mooiste routes om te fietsen.

Fietsen in Duitsland: de Vennbahn-Radweg

De Eifel is een prachtig gebied om te fietsen in Duitsland, met als bekendste fietsroute de Vennbahn-Radweg. Dit 125 kilometer lange voormalige spoortraject loopt via de Eifel door België en Luxemburg. Onderweg kom je langs de charmante steden Aken en Monschau. De Vennbahn-Radweg is grotendeels verhard en niet zwaar. Je herkent de route aan het blauw-gele logo. De beste tijd om de Vennbahn-Radweg te fietsen is tussen mei en oktober.

Fietsen in Duitsland: langs de rivieren

Het glooiende landschap rond de Duitse rivieren vormt een schilderachtig decor voor een ontspannen fietsvakantie. Van de Elbe en de Donau tot de Rijn en de Moezel: overal zijn mooie, vlakke routes om te fietsen. Populair is de Mosel-Radweg, door een romantisch landschap vol wijngaarden, maar ook de Elbe-Radweg en Donau-Radweg zijn geliefde routes.

Fietsen in Duitsland: een rondje Bodensee

De Bodensee is een uitstekende bestemming voor een fietsvakantie, met talloze fietsroutes langs het meer. De bekendste is de Bodensee-Radweg. De route is voor het grootste gedeelte, vlak dus goed te doen met kinderen. Een van de meest aansprekende delen van de Bodensee-Radweg loopt van Konstanz naar de Oostenrijkse stad Bregenz, en komt ook langs bloemeneiland Mainau. De beste periode om deze route te fietsen is het voorjaar, wanneer alles in bloei staat.