icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen in Noorwegen

Wandelen in Noorwegen

Overweldigende bergplateaus met diepe fjorden, helderblauwe meren en uitgestrekte bossen: wandelen in Noorwegen laat je zowel in de zomer als de winter kennismaken met schitterende landschappen die goed worden beschermd in meerdere nationale parken. Een van de bekendste en grootste parken is de Hardangervidda, dat tevens het grootste bergplateau in Europa is. Maar ook elders in Noorwegen geniet je van prachtige wandelingen, zoals rond de Noordkaap. Op Pad zet een aantal mooie wandelgebieden op een rij.

Wandelen in Noorwegen: de Hardangervidda

De duizenden fjorden langs de westkust, die ook nog eens zijn aangemerkt als werelderfgoed, maken van Noorwegen de ideale bestemming om te wandelen. Een van de bekendste wandelgebieden is de Hardangervidda. Het gebied heeft een netwerk van gemarkeerde routes waarlangs je in de zomer huttentochten maakt, maar er is ook veel ruimte om te wandelen en te wildkamperen. Ideaal wanneer je in alle rust van dit oerlandschap wil genieten. Trekpleister is de gletsjer Hardangerjøkulen in het noorden.

Wandelen in Noorwegen: de Lysefjord

Het is en van de iconische fjorden in Noorwegen om te bezoeken in de zomer: de Lysefjord. Wandelingen en huttentochten staan hier in het teken van de 600 meter hoge rots Preikestolen die een spectaculair uitzicht over de omgeving biedt. Ook de kletterende watervallen en kleurrijke natuur maken dit een van de mooiste wandelgebieden in Noorwegen.

Wandelen in Noorwegen in de winter

Haal je sneeuwschoenen uit de kast en ga wandelen in Noorwegen. In de winter verandert het Scandinavische land in een sprookjesachtig wonderland waarin alles maagdelijk wit is. Een prachtige plek om te wandelen is Jotunheimen, waar je tot april huttentochten maakt langs goed gemarkeerde winterroutes. Een uitstekend alternatief zijn de wandelingen naar de Noordkaap, de noordelijkste plek in Europa. De Noordkaap is bovendien een geschikte plek om het noorderlicht te zien, zeker tussen september en maart!