icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk

Oostenrijk is het land bij uitstek voor een wandelvakantie, zowel in de zomer als de winter. In de Alpen liggen talloze wandelgebieden waar de reusachtige bergen, helderblauwe meren en kleurrijke bergweides het decor vormen voor lichte wandelingen en stevige huttentochten. Van Voralberg tot aan Karinthië en het Salzburgerland tot Tirol: je vindt op oppad.nl tips over wandelen in Oostenrijk en nuttige informatie over wandelgebieden die geschikt zijn voor beginners, ervaren klimmers of juist voor het hele gezin.

Van Karinthië tot Tirol: de mooiste wandelgebieden in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk doe je in de mooiste wandelgebieden. Een goed voorbeeld is het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit langgerekte bergmassief strekt zich uit over drie deelstaten: Karinthië, Tirol en Salzburg, en vormt het leefgebied van talloze bedreigde en beschermde diersoorten. Als grootste nationale park in de Alpen is het landschap zeer gevarieerd. Je ziet er ruige bergtoppen en uitgestrekte gletsjers, maar ook glooiende heuvels met heldere bergmeren waar je ontspannen kunt wandelen.

Wandelvakantie in Oostenrijk in de zomer of winter

Wandelen in Oostenrijk kan in de zomer, maar ook zeker in de winter. In de zomer geniet je bij een aangename temperatuur van wandelingen in schilderachtige wandelgebieden in Tirol of Karinthië. In de winter zijn de Alpen niet alleen een geliefd wintersportgebied, maar kun je hier ook prima wandelen of langlaufen in de sneeuw.

Wandelvakantie in Oostenrijk: spannende huttentochten in de Alpen

Huttentochten maken van een wandelvakantie in Oostenrijk iets speciaals. Overdag stevige wandelingen of een pittige klim en 's avonds op een authentieke manier logeren. Op oppad.nl doe je inspiratie op voor spectaculaire huttentochten in de zomer of winter met wandelingen door de bekendste gebieden in de Alpen, zoals Tirol en Karinthië. Huttentochten zijn er in allerlei soorten en maten: van avontuurlijk wandelen met de kinderen tot actieve individuele wandelingen of pittige trektochten in groepsverband.