icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen Zwitserland koe

Wandelen in Zwitserland

Met zoveel mooie natuurgebieden in de Alpen kun je eigenlijk overal goed wandelen in Zwitserland. De ruige bergtoppen, dichte naaldbossen, turquoise bergmeren, bloeiende alpenweides en pittoreske dorpen vormen een schitterend decor om te wandelen. De bekendste wandelgebieden in Zwitserland bevinden zich in de kantons Wallis en Graubunden, en in het Berner Oberland. Ook daarbuiten zijn genoeg opties om wandelingen te maken, zoals in Tessin. Op Pad zet een aantal mogelijkheden op een rij.

Wandelgebieden in de Zwitserse Alpen

De hoogste bergtoppen in Zwitserland liggen in Wallis, waaronder de hoogste berg van het land, de Dufourpitze en de beroemde Matterhorn. In het Berner Oberland bevinden zich de Eiger en de Jungfrau. In Graubunden heb je de keus uit meer dan 930 bergen en 150 schitterende dalen om te wandelen. Minder bekend maar net zo mooi om te wandelen in Zwitserland is Tessin (Ticino). Ook in dit Italiaanstalige deel zijn genoeg bergen om te veroveren!

Wandelen in Zwitserland: huttentochten

In de Zwitserse Alpen maak je gevarieerde huttentochten. Een van de bekendste wandelingen in de zomer is de zogeheten Vier-Quellen-Weg door Uri, Tessin, Graubunden en Wallis. In het Berner Oberland is de Bärentrek in de zomer een van de mooiste huttentochten. Voor liefhebbers van trektochten langs vierduizenders is de Tour de Matterhorn door Wallis een aanrader.

Wandelen in Zwitserland in de winter

Wandelen in Zwitserland kan niet alleen in de zomer. Met name in de bekende wintersportgebieden zijn genoeg opties om in de winter te wandelen. Een van de aansprekendste wandelgebieden is Zermatt, aan de voet van de Matterhorn. Hier heb je de keus uit ruim 80 kilometer aan wandelpaden om wandelingen door de sneeuw te maken. Een goed alternatief in de winter is het skigebied rond het dorp Arosa-Lenzerheide in Graubunden. Hier lopen veel wandelpaden vlak bij de pistes.