icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk is het land bij uitstek voor een geslaagde outdoor vakantie. De majestueuze Alpen zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers en bieden talloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kanoën, kajakken of zwemmen. Van Karinthië en het Salzburgerland tot Tirol; de imposante bergketens, bloeiende Alpenweides, kletterende watervallen en fonkelende meren vormen een schitterend decor voor jouw vakantie. Of je nou een lichte wandelvakantie gaat maken, ontspannen gaat fietsen of een voor een uitdagende huttentocht gaat: in Oostenrijk kom je altijd aan je trekken.

Wandelvakantie in Oostenrijk

Elke dag ontspannen wandelen of liever een pittige trektocht om jezelf uit te dagen? De Oostenrijkse Alpen bieden veel variatie en zijn daarom geschikt voor zowel een lichte wandelvakantie als ook een stevige klim waarbij je flink moet wandelen. Als wandelland heeft Oostenrijk een keur aan fraaie wandelroutes die geschikt zijn voor beginners en ervaringsdeskundigen, maar ook paden waar je goed met kinderen kunt wandelen. Zo ben je verzekerd van een wandelvakantie die helemaal op maat is.

Huttentochten in Oostenrijk

Elke dag flinke stukken wandelen en onderweg genieten van spectaculaire vergezichten? Huttentochten maken een wandelvakantie in Oostenrijk nog authentieker. Er zijn tochten langs de mooiste meren in het land, maar ook tochten over imposante gletsjers en stille Alpenweides. Huttentochten zijn er bovendien in verschillende gradaties, waardoor je dit type wandelvakantie ook zeker kunt boeken met kinderen.

Fietsvakantie in Oostenrijk

Een fietsvakantie in Oostenrijk is een sportieve en tegelijkertijd ontspannen manier om het land te verkennen. De keuze aan routes om te fietsen is enorm. Denk aan fietsen op hoogte door de Alpen over de Tauern Radweg. Deze fietsvakantie start op 1.067 meter, maar is relatief licht. Het is vooral heerlijk fietsen door de prachtige landschappen. Liever fietsen naar hoofdstad Wenen? Een mooi alternatief is een fietsvakantie langs de Donau Radweg met talloze bezienswaardigheden langs de route.