icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Belgie-Wandelen-Ourthevallei-Ardennen-5-600x398.jpg

Wandelen in België

Dankzij het diverse landschap is het altijd aantrekkelijk om te wandelen in België. Zowel in de zomer als in de winter. Vlaanderen, met zijn prachtige wandelgebieden vol bossen, rivieren en meren is over het algemeen vlak, terwijl Wallonië juist heuvelachtig is doordat hier de Ardennen liggen. Naast wandelen kun je hier ook sportieve huttentochten maken, zwemmen, kanoën of kajakken. De Belgische kust is een aanrader voor een lichte wandelvakantie, met mogelijkheden om korte en meerdaagse wandelingen te maken.

Wandelen in België: uitwaaien in Vlaanderen

In de zomer is het heerlijk om te wandelen in België aan de kust in Vlaanderen. De Belgische kust is van grens tot grens bijna 70 kilometer lang, dus daar is ruimte genoeg om te wandelen. Geniet van de brede stranden en het uitgestrekte duingebied, en maak wandelingen door charmante plaatsen als Knokke-Heist, Zeebrugge en Oostende. Het ultieme vakantiegevoel wordt versterkt door het feit dat de zon aan de kust vaker schijnt dan in het binnenland.

Huttentochten in de Belgische Ardennen

Zeker voor de minder ervaren (berg)wandelaar is wandelen in België in de Ardennen een aanrader. Het middelgebergte biedt in de zomer voldoende uitdaging wanneer je niet zoveel ervaring hebt met klimmen. In de Ardennen bevinden zich ook een aantal berghutten waar je terecht kunt tijdens huttentochten. Deze liggen rond de bekende klim- en wandelgebieden.

Wandelen in België in de winter

Voor sneeuw hoef je niet naar wandelgebieden in de Alpen te gaan. Je kunt ook in de winter goed wandelen in België. Het Hoge Venen Plateau, bekend als het dak van België, is een schitterende omgeving voor winterse wandelingen. Dit wandelgebied in de provincie Luik ligt tegen de grens met Duitsland. De Hoge Venen zijn niet echt bergachtig maar meer een golvend plateau, vol naaldbossen en stromende beekjes. Een adembenemend decor om 's winters te wandelen.