icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen Spanje

Wandelen in Spanje

Met meer dan 400 natuurparken en 15 nationale parken zijn er genoeg plekken om te wandelen in Spanje. Zowel in de zomer als in de winter. Van huttentochten door de Picos de Europa of de Pyreneeën tot wandelen langs de kust in Noordwest-Spanje of de costa in Andalusië. Spanje telt talloze langeafstand-wandelingen van minimaal 50 kilometer, bekend als Grandes Recorridos, maar ook genoeg kortere wandeltochten, de Pequeños Recorridos. Op Pad heeft een aantal mooie routes voor je verzameld.

Wandelen in Spanje: wandelgebieden in Andalusië

Andalusië is meer dan zon, zee en de Costa del Sol. De Zuid-Spaanse regio heeft prachtige wandelgebieden waar je heel het jaar door kunt wandelen. In de zomer zoek je verkoeling op de besneeuwde flanken van de Sierra Nevada, in de lente bezoek je de beroemde Pueblos Blancos in de Alpujarra en in de winter ontdek je de ruige kliffen en verlaten stranden in natuurgebied Cabo de Gata. Deze wandelingen zijn geschikt voor iedereen.

Wandelen in Spanje: wandelingen aan de groene kust

Een zeer mooi gebied om te wandelen in Spanje is de Costa Verde, ofwel de groene kust, in Noordwest-Spanje. De groen begroeide hellingen, dichte bossen en rotsachtige kust vormen een fraai decor voor meerdaagse wandelingen. Overdag heerlijk wandelen en 's avonds genieten van verse vis in een charmant dorpje. Dit is genieten!

Wandelen in Spanje: huttentochten in de Picos de Europa en de Pyreneeën

In de winter kun je prima skiën in de Pyreneeën en in de Picos de Europa, maar in de zomer zijn dit wandelgebieden met ongekende mogelijkheden, waaronder avontuurlijke huttentochten. In het nationale park Aiguestortes in de Pyreneeën maak je als gezin een aardige trektocht, waarbij de hutten op een schappelijke afstand liggen. De Picos in Noordwest-Spanje zijn grilliger en vereisen meer uithoudingsvermogen en (berg)wandelervaring wanneer je een huttentocht maakt.