icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Huttentochten in Zwitserland

Huttentochten in Zwitserland

In de Alpen zijn mogelijkheden genoeg om huttentochten in Zwitserland te maken. Als echte berggeit, maar ook als beginner of als gezin met kinderen die al wat ervaring hebben met wandeltochten en een meerdaags verblijf in een berghut. De bekendste wandelgebieden in Zwitserland liggen in de kantons Wallis en Graubunden, en in het Berner Oberland. Ook daarbuiten zijn prachtige opties voor huttentochten, zoals in het onbekende Tessin, ofwel Ticino. Op Pad zet een aantal wandelroutes op een rij.

Huttentochten in Zwitserland: wandeltochten door de Alpen

In de Zwitserse Alpen maak je de meest gevarieerde huttentochten, van licht tot pittig. Een van de bekendste wandeltochten waarbij je meerdaags in de bergen verblijft, is de Vier-Quellen-Weg door Uri, Graubunden, Tessin en Wallis. Ben je een liefhebber van stevig wandelen? Kies dan voor de Tour de Matterhorn. In het Berner Oberland is de Bärentrek een van de mooiste huttentochten, waarbij je wandelroutes volgt langs de beroemde bergen de Eiger, de Mönch en de Jungfrau.

Huttentochten in Zwitserland met kinderen

Een van de mooiste huttentochten in Zwitserland die je met kinderen maakt, is die rondom Zermatt in Wallis, rond de Matterhorn. Een meerdaags verblijf in berghutten is redelijk comfortabel. Een fraai alternatief is wandelen rond het Zwitserse Grindelwald in het Berner Oberland. Deze wandelroute is onderdeel van de Alpenpasroute en staat garant voor spectaculaire uitzichten.

Huttentochten in Zwitserland: Tessin en Graubunden

Liefhebbers van wandelen in minder toeristische gebieden maken een huttentocht in het vrij onbekende Tessin. In het noorden van dit kanton bevindt zich de hoogste berg, de Rheinwaldhorn, terwijl je in het zuiden geniet van een mediterraan klimaat. Ideaal om een trektocht te combineren met een paar dagen zonvakantie. Ga je voor het eerst in een berghut slapen? Kies dan voor de Kesch Trek in Graubunden. Deze meerdaagse wandeling is zeer geschikt voor beginners.