icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Klim bij fort Augustus Schotland

Fietsen in Schotland

Fietsen door Schotland brengt je door een keur aan landschappen, variërend van bergachtig tot vlak. De groene glens die afsteken tegen de stormachtige luchten die weerkaatsen in het heldere water van de lochs: je kijkt je ogen uit. Van de Schotse Hooglanden tot de schilderachtige eilanden langs de westkust: er zijn talloze fietsroutes in verschillende gradaties die zich lenen voor een prachtige fietsvakantie. Op oppad.nl lees je alles over fietsen in Schotland en doe je inspiratie op!

Fietsen in Schotland: door de Hooglanden

Voor fietsvakanties door de Schotse Hooglanden kun je, vanwege de afstanden, gerust een paar weken uittrekken. Hier heeft fietsen in Schotland voor elk wat wils. Het gebied is niet extreem steil, maar bergachtig genoeg voor wie wil mountainbiken. Aan de westkust kan het flink waaien en er zijn niet overal bewegwijzerde fietsroutes. De oostkust is juist vrij vlak en dus aantrekkelijk voor lichte fietsvakanties langs een deel van de North Sea Cycle fietsroute.

Fietsen in Schotland in het zuiden

Fietsen in het zuiden van Schotland is compleet anders dan in de Hooglanden. Ook hier varieert het landschap van bergachtig tot vlak, maar is het qua vakantiegangers een stuk stiller. Dit heeft zijn voordelen, want zo geniet je in alle rust van de schitterende kust vol charmante havenstadjes en uitgestrekte valleien met prachtige kastelen

Fietsen in Schotland: eilandhoppen

Schotland heeft prachtige eilanden waar je kunt fietsen. Zo zijn de Shetland- en de Orkney-eilanden, ten noorden van het vasteland, een fraaie bestemming voor vogelliefhebbers. De Orkney-eilanden herbergen bovendien tal van archeologische schatten. De eilanden Arran, ook wel Schotland in het klein genoemd vanwege het diverse landschap, en Skye, zijn ook zeker geschikt om te fietsen. En dankzij de Skye Bridge tussen het vasteland en het eiland hoef je geen overtocht met de boot te maken.