icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen in Vendee, Frankrijk met gezin  - Sjiva Janssen

Fietsen in Frankrijk

Frankrijk is bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie. Van de imponerende bergketens de Alpen, de Vogezen, de Pyreneeën en de Jura en de beroemde wijngebieden Dordogne en Elzas tot de schilderachtige regio Bretagne en de Provence in Zuid-Frankrijk. Met tienduizenden kilometers aan fietsroutes, landschappen die variëren van vlak tot bergachtig, en talloze prachtige steden word je als liefhebber van pleziertochten, wielrennen of mountainbiken op je wenken bediend. Op Pad zet wat mooie gebieden om te fietsen in Frankrijk op een rij.

Fietsen in Frankrijk: het bergachtige oosten

Door de aanwezigheid van de Vogezen, de Jura en de Alpen is het oosten van Frankrijk zonder meer bergachtig. Hier biedt fietsen in Frankrijk talloze mogelijkheden aan sportieve fietsers en mountainbikers. De Vogezen zijn veelzijdig om te fietsen, want glooiend en onschuldig in het noorden en subalpien en ruig in het zuiden. De Jura is vrij onbekend en daarom minder toeristisch en heerlijk ongerept. De majestueuze Alpen met uitdagende cols staan bekend om hun wielrenmogelijkheden.

Fietsen in Zuid-Frankrijk

Bij Zuid-Frankrijk denk je aan de lavendelvelden in de Provence, de Côte d'Azur en de woeste Pyreneeën. De fietsroutes zijn afwisselend bergachtig of vlak, afhankelijk van de regio. De Provence is een populair fietsgebied vanwege het klimaat en de omgeving. Fietsen in Frankrijk in de Pyreneeën is een aanrader wanneer je op zoek bent maar spectaculaire mountainbikeroutes.

Fietsen in Frankrijk: kustgebieden en wijnstreken

Fietsen door wijngebieden als Elzas, Dordogne en Bourgogne is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan een fietsvakantie met een gastronomisch tintje, waarbij het draait om ontspanning en niet om presteren. De fietsroutes in Elzas, Dordogne en Bourgogne zijn hier en daar heuvelachtig maar overwegend vlak. Een goed alternatief is een fietsvakantie in Bretagne langs de Kanaalkust. Je fietst in Bretagne door een gevarieerd landschap van ruige kliffen, stille baaien en uitgestrekte duingebieden.