icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Duitsland

Duitsland heeft talloze natuurrijke gebieden waar je het hele jaar door terecht kunt voor een actieve vakantie. Veel deelstaten zijn heuvel- of bergachtig, bebost en/of zeer waterrijk en dus ideaal voor een wandelvakantie of huttentocht: van het Sauerland tot de Eifel en het Zwarte Woud. De kuststreek leent zich bij uitstek voor een gevarieerde fietsvakantie. Op oppad.nl lees je alles over mooie fiets- en wandelroutes in Duitsland en doe je inspiratie op voor een veelzijdige outdoorvakantie!

Wandelvakantie in Duitsland: van het Sauerland tot het Zwarte Woud

In veel Duitse deelstaten kun je goed op wandelvakantie. Een aantal gebieden ligt relatief dicht bij Nederland, zoals het Sauerland op slechts 2,5 uur rijden van de grens. Deze heuvelachtige, bosrijke streek is een geliefde wandelbestemming en populair als wintersportoord. Een andere aanrader is het Zwarte Woud, het grootste middelgebergte in het land. De naaldwouden creëren een mysterieuze sfeer en vormden een inspiratiebron voor de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Fietsvakantie in Duitsland: van de Eifel tot de Oostzee

Een van de mooiste gebieden in Duitsland voor een fietsvakantie is de Eifel. De Vennbahn-Radweg is de bekendste fietsroute. Dit voormalige spoorwegtracé van 125 kilometer loopt gedeeltelijk door de streek en biedt onderweg schitterende vergezichten. Voor liefhebbers van vlakke fietsroutes is er de Ostseeküsten-Radweg die voert langs Hanzesteden en Waddeneilanden.

Huttentochten in Duitsland

Van alle Duitse deelstaten leent Beieren zich het best voor een huttentocht. Bijvoorbeeld in Nationalpark Berchtesgaden, gelegen in het zuidelijkste puntje van Beieren en met een oppervlak van ruim 200 vierkante kilometer. Naast de beroemde Köningssee vind je hier talloze grillige bergmassieven met als hoogtepunt de Watzmann van ruim 2.700 meter. Mooie alternatieven voor een huttentocht zijn de Ammergauer Alpen, het grootste beschermde natuurgebied van Beieren, en de Karwendel op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk.