icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen in Nederland

Fietsen in Nederland

Fietsen in Nederland is een soort tweede natuur. Naar het werk, bijvoorbeeld, of om boodschappen te doen. Met ruim 33.000 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes, van de Waddeneilanden en de kust tot aan de Veluwe en Zuid-Limburg, leent ons land zich ook bij uitstek voor een meerdaagse fietsvakantie. Op de veilige en comfortabele paden kun je hier prima fietsen, genietend van het gevarieerde landschap om je heen. Op Pad heeft de mooiste fietsroutes door Nederland voor je verzameld.

Fietsen in Nederland: de kust en de Waddeneilanden

Een fietsvakantie op de Waddeneilanden betekent ontspannen eilandhoppen. Texel, Ameland, Terschelling en Vlieland: elk eiland verken je op de fiets en tussendoor pak je de boot. Een aanrader als ontspannen gezinsvakantie! Voor de meer ervaren fietsers zijn er ook lange fietsroutes, bijvoorbeeld van Friesland naar Noord-Holland via de Afsluitdijk en de Noord-Hollandse kust. En ga je fietsen in het noorden, dan mag je Drenthe, ook wel de fietsprovincie van Nederland genoemd, niet overslaan!

Fietsen in Nederland: het Pieterpad maar dan anders

Het Pieterpad is een iconisch wandelpad in Nederland dat je ook kunt fietsen! De fietsroute Fietserpad begint vlakbij Maastricht en volgt onder meer de Maas en het rivierenlandschap van de Waal. Bij de Rijn steek je over en via de Achterhoek, Twente, de Drentsche Aa en het Paterswoldsemeer eindig je in Pieterburen.

Fietsen in Nederland: mountainbiken op de Veluwe of door Zuid-Limburg

Voor het stevigere werk moet je, wanneer je gaat fietsen in Nederland, vooral in Zuid-Limburg zijn. Het heuvellandschap rond het mooie Geuldal vormt met zijn steile hellingen vol holle wegen en zwerfkeien een ware uitdaging wanneer je gaat mountainbiken. Een fraai alternatief is om tijdens een fietsvakantie te gaan mountainbiken op de Veluwe. De route in Nationaal Park Veluwezoom is absoluut een aanrader, met veel korte klimmetjes dicht op elkaar.