Test Radical Design Wheelie IV

Voordelen

+ Handig
+ Loopt lekker

Nadelen

- Niet waterdicht
- Prijs

Wheelie bagagekarren zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die liever geen zware rugzak draagt, maar die toch graag trektochten maakt. De Wheelie IV combi geremd is de nieuwste en meest luxe variant. Je kunt er een kind in de leeftijd van één tot vijf jaar op meenemen en er zit een handrem op. Net als bij alle voorgangers is het maximum draagvermogen ongeveer veertig kilo.

Hoe het loopt? Goed! We vulden de kar met vijfentwintig kilo bagage en lieten een kind van ongeveer veertien kilo op het stoeltje plaatsnemen. Om de kar goed te kunnen trekken, klik je een heupband om waaraan je de twee trekstangen van de kar vastklikt. Loop je op vlak terrein over asfalt of bijvoorbeeld schelpenpaden, dan hoef je de trekstangen niet vast te houden. Het gewicht van de kar ligt goed boven de twee wielen, waardoor het weinig moeite kost om de kar naar voren te trekken. Als het pad omhoog loopt of het terrein wordt wat zwaarder, dan vinden wij het prettig om ook de met foam omhulde handvaten beet te houden. Bergafwaarts is het bij veel gewicht fijn om gebruik te maken van de handrem, anders voelt het alsof de kar je licht naar voren drukt. De kar is amper breder dan een normaal persoon, waardoor de Wheelie je makkelijk volgt over smalle paadjes. De kar zal ook nooit onverwachts klem komen te zitten of makkelijk van een randje afvallen.

Even slikken misschien is de prijs en dan is de Wheelie IV niet eens helemaal compleet. Wie deze kar koopt, zal af en toe een kind vervoeren (anders kun je ook de goedkopere Wheelie IV trekking à € 699 of de Wheelie III trekking (zonder handrem) à € 529 kopen). Niet bij de prijs inbegrepen zijn echter een setje om het kind vast te kunnen zetten (à € 69, incl. hoofdsteun) én de regenhoes (à € 49). Toch zullen velen dit slechts kleinigheden vinden, als ze het gemak van de Wheelie afzetten tegen het sjouwen van 25 kilo of meer in een rugzak. In de auto of het vliegtuig is de kar mee te nemen als klein pakketje.

Merk: Radical Design
Model: Wheelie IV combi geremd
Prijs: € 779
Bedrijf: Radical Design
Website: www.radicaldesign.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
28564
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Test Radical Design Wheelie IV

 1. Mooie review; De Wheelie is een heel interessante wandelkar!

  Waar ik nog wel benieuwd naar ben, is: Hoe zijn de massieve banden bevallen? Zonder lucht-banden zal de wandelkar waarschijnlijk meer trillend vooruit bewegen. Maar zijn die trillingen voor de trekkende persoon ook te voelen? Of worden ze door de heupband tot nul of verwaarloosbaar gereduceerd?

  Bij voorbaat dank voor de antwoord(en). 😉

  Met vriendelijke groet,

  Marcus

  1. Hoi Marcus,
   Ik ben net terug van 4 dagen wandelen met de Wheely door Zuid-Limburg. Ik heb geen last gehad van trillingen vanuit de wielen. Wat ik wel merkte is dat bij hellingen, je het gewicht van de kar toch wel moet “meetrekken” met je armen. Op vlak terrein vind ik het fijner lopen als de kar los is van de heupband.
   groet,
   Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *