Geocachen in Puglia, Italië

Wat is er leuker dan je vakantie uit te stippelen aan de hand van 20 geocaches? Ze waren onze leidraad tijdens de veertien dagen die we in Puglia hebben doorgebracht. Ze hebben ons naar bijzondere en mooie plekjes gebracht en waren vaak gekoppeld aan wandelingen van een aantal uren. 

Weldadige zon

Onze eerste bestemming is de kustplaats Vieste. Een kleine stad net boven Parco Nazionale del Gargano in de hak van Italië. In november is de zon weldadig, het straatbeeld slenterig en de espressobar rustig. Alle geocaches liggen aan de stille, ruige zuidkust van het park. De eerste serie vinden we langs een wandelpad boven steile rotsen met wijds uitzicht over zee. Afdalend over dat pad vinden we een prachtig verlaten baaitje, zandstrand, 25 graden, zwemmen! De volgende dagen wandelen we door het Foresta Umbra en zoeken onze geocaches in het uitgestrekt bos met 1001 wandelpaden, met aan de rand wit gekalkte stadjes en oude uitkijktorens als grens met de zee.

Oeroude olijfbomen

Voor de volgende serie verplaatsen we ons verder de hak van Italië in tot we niet verder kunnen en de Adriatische Zee de Ionische Zee ontmoet. De omgeving van Leuca heeft een rotskust met diepe kloven, veel grotten, een vuurtoren en veel oude ruines. Eén van de mooiste caches vinden we in de omgeving van Gallipoli: een olijfgaard met oeroude olijfbomen, van zes-, zevenhonderd jaar oud, kunstwerken zijn het! Gallipoli is een oude havenstad waar vroeger de tabak en olijfolie werd verzonden naar alle uithoeken van de wereld.

Paulus de Boskabouter

Onze laatste bestemming is het land van de Trulli. Tussen duizenden olijfbomen zijn ronde huisjes gebouwd met puntdaken. Je krijgt voorstellingen van Paulus de Boskabouter of de Hobbit. Alberobello is het centrum van deze toeristische omgeving die uitnodigt om te fietsen en te wandelen. Wij vinden op onze laatste dag de cache Trullo della Grotta, maar moeten helaas de spectaculaire Bosco di Pilano, gelegen in een diepe grot als ‘not found’ beoordelen.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Informatie Puglia

Puglia is de regio die de hak van Italie vormt. Deze verre regio is gemakkelijk te bereiken via het vliegveld van Bari (o.a. Transavia en Ryanair) en vervolgens verder met huurauto of trein.

Geocachen in Puglia

De geocaches waren onze leidraad voor de 14 dagen dat we in Puglia hebben doorgebracht. De coördinaten van de caches zijn te vinden op deze site. Ze hebben ons  naar hele bijzondere en mooie plekjes gebracht en waren vaak gebonden aan wandelingen van een aantal uren. Je kan gratis lid worden of een premium lidmaatschap nemen om deze club van vrijwilligers te ondersteunen.

Fietsen en wandelen in Puglia

De kust, de bossen en de rustige wegen door wijnranken en eindeloos veel olijfbomen nodigen uit voor een ontdekkingsreis door deze zeer interessante en relaxte regio. Op internet worden zowel georganiseerde als individuele reizen aangeboden. Salento Bici Tour bijvoorbeeld heeft een uitgebreid aanbod van fietsreizen in Puglia.

Outdoormogelijkheden Puglia

In eerste instantie biedt deze site informatie over sportklimmen in de regio maar ook over mountainbiken, zeekayakken en hiken.

 Slapen, eten, drinken in Puglia, NP Di Gargano

Gargano App coast is een informatieve App over slapen, eten en drinken maar ook over de mooiste stranden, baaitjes en grotten van het Nationaal Park di Gargano. Gratis te downloaden.

 

Foto’s

Travelbug
Wandelroutes
Arc van Gargano
Kust van Lecce
Reporter Arjan
Olijfboom
Schorpioen

Gerelateerd

Delen

Waardering
61701
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *