Fiets gps test 2017

Fietsen met een gps, we doen het steeds vaker. Soms om van punt A naar punt B te komen, maar vooral om routes mee te fietsen. In deze test 5 fiets gps’en om de mooiste tochten mee te maken.

Een fiets gps heeft nog het meest weg van de navigatie die we elke dag in de auto gebruiken. Voer een bestemming in en de gps wijst je de weg. Toch doen we met een fiets gps iets wat we met onze autonavigatie eigenlijk nooit doen: zelf routes maken, routes van anderen downloaden en onze eigen routes delen met anderen. Juist daarom is het fietsen met een gps zo leuk en daarom zijn online routeplatforms als Routyou.nl zo populair.

Bekijk de testresultaten per fiets gps

Garmin Edge Explore 1000

De grootste pure fiets gps van Garmin. Hij wordt geleverd met een Europese kaart, heeft smartphone connectiviteit en iets wat ze bij Garmin ongevaldetectie noemen. Bijzonder is de afstandsbediening die bij de Edge 1000 hoort.

Bekijk het testresultaat

Bekijk deze fiets gps bij fietsweb.nl


Mio Cyclo 315 HC

Mio was een aantal jaren geleden de eerste die met de Surprise Me-functie kwam: de gps rekent drie routes uit rond een vertrekpunt. HC staat voor Hartslag en Cadensmeting; voor als je meer uit een fietstocht wilt halen.

Bekijk het testresultaat

Bekijk deze fiets gps bij fietsweb.nl


Teasi One3

Teasi dook een paar jaar geleden uit het niets op in de wereld van de gps’en. Sterk punt van Teasi is tot op heden de prijs-kwaliteitsverhouding. Met de Teasi One3 is dat niet anders.

Bekijk het testresultaat


Lezyne Super GPS

Lezyne ken je misschien als naam van hele mooie fiets-tooltjes, -pompen en bidonhouders maar ze maken toch ook al weer een tijdje fiets gps’en. Daar zat nooit navigatie in en dat is nog steeds zo. En toch kan je met Lezyne Super GPS navigeren!

Bekijk het testresultaat


Polar V650

Polar zat nog niet eerder in een test van Op Pad met fiets gps’en. Waarom nu dan wel? Omdat de Polar V650 nu ook een kaart aan boord heeft en hij daarom ook geschikt is om mee te navigeren. 

Bekijk het testresultaat


Waarop zijn de fiets gps’en getest?

Alle vijf de gps’en zijn in de praktijk getest. Er is onder andere gekeken naar de kwaliteit van de houder waarmee je de gps op het stuur bevestigt, de software en het updaten, de connectiviteit met o.a. een smartphone, de bediening, de afleesbaarheid van het scherm, het kaartmateriaal, het maken van routes en natuurlijk hoe goed de routebegeleiding is.

Resultaten van de fiets gps test

De Polar V650 is vooral een sportieve gps. Je kan er routes mee rijden, maar hij beschikt niet over turn-by-turn navigatie waardoor hij als toeristische fiets gps eigenlijk niet voldoet en daarom krijgt hij 3,5 sterren. Bij de Garmin Edge Explore 1000 valt op dat hij met het uitrekenen van routes niet altijd de mooiste route zoekt. Daarnaast is hij nogal eens te laat met het geven van aanwijzingen. Ook daarom 3,5 sterren. De Teasi One3 is de goedkoopste en heeft zondermeer de mooiste kaart. Ook de routebegeleiding is uit de kunst. Hij krijgt 4 sterren omdat de PC software toch wat onduidelijk is. De Lezyne Super GPS verrast ons door de methode: routes maken op de pc of op een smartphone app en die naar de compacte gps sturen. Die geeft vervolgens super routebegeleiding. Maar je moet het wel doen met een klein monochroom scherm: 4 sterren. De Mio Cyclo 315 HC doet het op bijna alle vlakken goed en de Surprise Me-functie is Super. Jammer is alleen dat het kaartmateriaal bijna twee jaar oud is en dat kost hem een ster. Ook voor de Mio 4 sterren. Omdat elke gps wel een serieus minpunt heeft, geven we dit keer geen titel Testwinnaar of Beste Koop.

Gerelateerd

Delen

Waardering
79246
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

10 reacties op “Fiets gps test 2017

 1. Hoe is het met de accuduur?!
  (Overigens zal er inmiddels toch iets bestaan om de accu constant op te laden door de eigen[weggetrapte] energie.)

 2. Waarom wordt steeds in de *nieuws*brieven gelinkt naar oude testen?
  Nu ook weer. Test van een half jaar oud. Sommige geteste apparaten zijn meer dan een jaar oud. Als ik op de fabrikantensites kijk dan klopt de informatie bij sommige apparaten ook niet (meer). 1 ster…

 3. Ik kan aanraden om de wahoo element (bold) in volgende test op te nemen. Deze is te vergelijken met de lezyne. Wat mij betreft staat deze een stapje verder.

  1. Het verbaast mij ook dat geen systeem van wahoo vermeld wordt!
   Ik heb de Garmin edge 1000 vervangen door de wahoo elemnt bold, en heb daar absoluut geen spijt van!
   De accuduur van de bold is vele malen beter als de garmin, en ook de turn by turn navigatie is veel duidelijker.
   De bold is ook veel makkelijker te bedienen met de app op de smartphone.
   Ga je voor een fietsnavigatie zou ik in ieder geval de bold op de shortlist zetten, en bespaar ook nog een paar euro’s.

 4. Mooie test, maar jammer van het rijkelijk strooien met spaties: samengestelde woorden in losse stukken schrijven. Daardoor erg vermoeiend om te lezen. Had ik niet verwacht van iemand die voor zijn werk schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *