Test Meindl Tessin Identity GTX

Voordelen

+ Herkomst traceerbaar
+ Doorzichtige productieketen
+ Comfort
+ Ook voor alledag

Nadelen

- Leer gevoelig voor krassen

We willen steeds meer weten over waar onze spullen vandaan komen en of dat allemaal een beetje verantwoord gebeurt. Meindl geeft bij de Identity wandelschoenserie een deel van het antwoord.

Hoe werkt het?
In elke Identity wandelschoen zit in de tong een nummer. Op de Meindl Identity website kun je dat getal intikken waarna een Google Map te zien krijgt met centraal in beeld de boerderij waar je koe is groot gebracht. Of de koe binnen heeft gestaan of buiten vermeldt de website dan weer niet. Wel kun je zien waar het leer is gelooid: leerlooierij Heinen net over de grens bij Roermond. De looierij heeft een naam hoog te houden als het gaat om verantwoord looien.

Allemaal nuttig, maar hoe lopen de Meindl Identity’s eigenlijk?
De hier geteste Meindl Tessin Identity GTX is geschikt voor lekkere wandelingen in laag en middengebergte (A/B). Het leer is heerlijk soepel en de zool rolt prima af. Voor lange wandelingen met maximaal een 40 liter rugzak bieden ze voldoende ondersteuning aan de enkels. De zool geeft veel grip. Inlopen is met deze juweeltjes niet nodig. De schacht is voorzien van leer en het Gore-Tex binnenwerk heeft dezelfde kleur wat de Identity’s erg chique maakt. En daarmee krijgen de schoenen opeens ook een andere functie: ze passen ook prima onder je dagelijkse outfit. In de paar maanden dat ik ze droeg, kreeg ik op het mooie glimmende leer nogal wat hippe reacties. Dat glimmende leer geeft ook het enige minpuntje: door het ontbreken van een beschermrand is de neus nogal gevoelig voor beschadigingen. Goed poetsen biedt doorgaans de oplossing.

Conclusie Meindl Tessin Identity GTX
Concluderend voegt Meindl met de Identity reeks iets waardevols toe aan de schoenenwand in de buitensportwinkel. Voor sommigen zal de wetenschap waar je schoenen vandaan komen confronterend zijn, maar je weet wel dat de koeien een leven achter de rug hebben. Toch zou de Identity website wat meer info mogen geven over het leven van de koeien. Puur product technisch zit het met de Meindl Tessin Identity schoenen wel snor!

Merk: Meindl
Model: Tessin Identity GTX
Prijs: € 214,90
Bedrijf: Muspotex
Telefoonnummer bedrijf: (030) 691 13 11
Website: www.meindl.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
34804
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Test Meindl Tessin Identity GTX

  1. Ik heb ze ook, damesversie. Prachtige schoen, lekker licht. Niet zo warm, vanwege het ontbreken van GTX. Daardoor ook niet waterdicht. Ik moest ze wel degelijk inlopen, op de knokkels binnenkant voet wat eelt kweken en dat was ik niet gewend van Meindls. Genoeg steun aan de enkels. Maar ik mis het aantrekken=wegwandelen van mijn oude Colorado’s. Toch wel blij, maar met kanttekening. Ook behoorlijk aan de prijs.

  2. ik draag de schoenen nu 3 maanden, en ik ben de
    pijn in mijn heupen kwijt!!
    heb een paar jaar op flipflop schoenen gelopen, en kreeg behoorlijk last van mijn rechterheup.
    de meindl schoenen lopen geweldig en koop nu de
    lage type linosa erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *