Test Meindl Paradiso MFS bergwandelschoen

Voordelen

+Souplesse
+Comfortabel
+Zool

Nadelen

-Stugge demping op asfalt

Eindoordeel

Conclusie Meindl Paradiso MFS

“De Meindl Paradiso MFS is een soepele bergwandelschoen voor bos en bergpaden.”

Specificaties Meindl Paradiso MFS

Prijs: € 229,90 (2016)
Gewicht: 650 gram (maat 8)
Bovenwerk: Nubuck leer
Membraan: Gore-Tex
Zool: Vibram Meindl Mulltigrip 3 Alpin Light
Verzoolbaar: Ja
Pasvorm: Geschikt voor hogere wreef
Maten: 6-12 (en tussenliggende halve maten, alles in UK maten).
Damesmodel: Paradiso Lady MFS

Beschrijving van de schoen

De Meindl Paradiso MFS is opgebouwd uit een stuk zeer soepel Nubuck leer en heeft nauwelijk stiksels, waarmee hij een klassieke uitstraling heeft met een modern oranje accentstreepje. Rondom loopt een rubberen stootrand. Aan de binnenzijde is de schoen gevoerd met een Gore-Tex laminaat dat voor droge voeten zorgt en rondom de hiel zit een ingebouwde kap die extra stevigheid biedt aan de enkel. MFS in de naam staat voor Memory Foam System, het schuim dat in de schacht verwerkt zit en zich vormt onder invloed van door je voeten geproduceerde warmte.

De tong vouwt ver naar buiten, waardoor je gemakkelijk in de schoen stapt. De veters op de voorvoet lopen soepel over de kogellagertjes en een haakje op de tong zorgt dat deze netjes gecentreerd blijft.

De Vibram Mulltigrip 3 Alpin Light heeft de karakteristieke ronde en ovale noppen onder de bal van de van de voet.

Maatvoering en leest

Geschikt voor een wat hogere wreef. Leverbaar in maat 6-12 (en tussenliggende halve maten, alles in UK maten), de maatvoering valt vrij ruim vergeleken bij andere merken.

Testresultaat

  • De Paradiso MFS laat zich gemakkelijk aantrekken en veteren. De schoen valt wat ruim en ook met een hogere wreef pas je er goed in.
  • Bij het uit een stuk leer opgebouwde bovenwerk zou je verwachten dat je de schoen eerst moet inlopen, maar dat is nauwelijks nodig. Het Nubuck leer is zo soepel dat je er meteen mee weg loopt. De eerste meters op asfalt blijkt de demping van de tussenzool aan de stugge kant, waardoor je wat loopt te klappen. Zodra we het asfalt afgaan hebben we hier geen last meer van en doen de afgeronde noppen van de Vibram Mulltigrip 3 Alpin Light precies wat ze moeten doen. Ze bieden prima grip in alle soorten terrein maar laten modder en klei ook weer gemakkelijk los.
    Bij het klimmen zit de enkel goed gefixeerd in de hielkap. De Paradiso biedt voldoende steun aan de enkels bij gebruik op bergpaden, maar voor ruiger terrein is hij eigenlijk te soepel.
  • Samengevat is de Meindl Paradiso een soepele stapper voor bos en bergpaden maar geen asfaltvriend.
Merk: Meindl
Model: Paradiso MFS
Bedrijf: Muspotex
Telefoonnummer bedrijf: (030) 691 13 11
Website: www.meindl.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
72438
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Prachtig z’n test van wandelschoenen. In de korte testperiode kan echter geen beeld gevormd worden van hoe de schoenen er bijvoorbeeld na een jaar gebruik bij staan. Neem bijvoorbeeld mijn Meindls. Na minder dan twee laar laten de stiksels los en is de schoen niet meer waterdicht. Bovendien ziet het er niet uit. Dat is al het tweede paar waarbij dit gebeurt. Meindl geeft op klachten echter niet thuis en dat is voor een fabrikant die kwaliteitsschoenen zegt te produceren onbegrijpelijk.
    Ik zou in deze testen dan ook graag wat meer aandacht zien voor de kwaliteit, de service en de duurzaamheid. Tenslotte praten we niet over een paar gympies van een tientje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *