Test Patagonia Super Alpine Jacket

Voordelen

+ Prima capuchon
+ Functionele manchetten
+ Bediening aantrekelastieken

Nadelen

- Die prijs…

Met het opvallende Super Alpine Jacket maakt Patagonia duidelijk dat het de hernieuwde samenwerking met Gore serieus neemt. Deze Gore Pro Shell zit met een verkoopprijs van € 600 in de hoogste Patagonia-prijsklasse, terwijl jacks met het ‘eigen’ H2NO-membraan daar een stuk onder zitten.

Volgens Patagonia heeft de recente samenwerking van Gore met milieukeurmerk Bluesign de weg geopend voor een nieuw samenwerkingsverband. Het Super Alpine Jacket biedt logischerwijs een aantal fraaie details. Het meest opvallend zijn de rubberachtige manchetten (‘Gasket Dry Cuff’) die optrekkend vocht en het binnen sijpelen van water tot nagenoeg nul beperken.

Ook nieuw en gepatenteerd is het ‘Touch Point System’ (een soort koordslot) in de capuchon en bij het zoomkoord. Aan het elastiek trekken, zet alles direct vast en op de inwendige knop drukken, laat het elastiek terug springen. Eenvoudig en met handschoenen te bedienen. Andere details zijn de waterdichte ritsen, de royale pitzips onder de oksels (voor optimaal ademend vermogen), de fraaie zakconstructie (uitvouwbaar zonder extra naden) en de uitstekende capuchon met dito klep.

Het jack is bedoeld voor gebruik tijdens lange, koude dagen in de bergen. Een hoogalpien jack dus en alleen daar zal het z’n fabelachtige prijs waard zijn.

Gewicht: 500 gram (Large)
Wasvoorschrift: 40°, mag in droger

Prijs: € 600
Bedrijf: Ultimate Outdoor
Telefoonnummer bedrijf: (070) 415 09 16
Website: www.patagonia.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
26294
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *