Hörnlihütte in Wallis, Zwitserland, twee jaar dicht

Een van de bekendste berghutten van Zwitserland heeft de deuren gesloten. De Hörnlihütte, aan de voet van de Matterhorn, wordt geheel gerenoveerd en gaat pas weer open in 2015.

Walliser Alpen
De hut, die bestaat uit meerdere gebouwen, ligt op 3260 meter hoogte en wordt bereikt vanuit Zermatt. Het terras met uitzicht over de Walliser Alpen is een geliefde bestemming voor dagtoeristen. De meeste bergsporters overnachten hier voorafgaande aan de beklimming van de Hörnligraat op de Matterhorn. De huidige gebouwen dateren uit 1910 en waren al jaren aan vervanging toe.

150 Jahre Matterhorn Erstbesteigung
En zoals dat gaat in Zwitserland wordt er geen half werk geleverd. De oude gebouwen worden gesloopt en een compleet nieuwe hut zal herrijzen. Om bouwvakkers de ruimte te geven is de locatie de gehele periode gesloten. Pas in juli 2015 worden weer gasten ontvangen, precies op tijd voor het jubileumfeest van 150 Jahre Matterhorn Erstbesteigung. Opvallend is dat de nieuwe hut aan 130 mensen onderdak zal bieden, tegen 170 in de oude.

Hiermee hopen de eigenaren de drukte op de smalle Hörnligraat een beetje te beperken en het aantal ongelukken terug te dringen. Schweiz aktuell heeft een video gemaakt over de laatste dag in de ‘oude’ berghut.

Foto: De werkzaamheden aan de Hörnlihütte zijn in volle gang. (Air Zermatt)

 

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Gerelateerd

Delen

Waardering
49975
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *