icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
De duinen van Zoutelande
Routes

Wandelroutes in Zeeland: doe de mooiste met de SNP Reis App

  • 30 maart 2021
  • Door: Redactie Op Pad

Als er een ding is dat we hebben ontdekt dankzij het coronavirus, is het wel hoe mooi de natuur in Nederland is! Van struinen door de duinen tot een heuse ‘bergwandeling’. Op Pad selecteerde een aantal afwisselende wandelroutes die je naar de prachtigste plekken brengen. Deze wandelingen zijn niet bewegwijzerd. Je kunt ze volgen met de SNP Reis App. Bekijk de wandelroutes in Zeeland.

SNP Reis App

Zelf wandelen? Gebruik de app!

Zelf een van onderstaande wandelroutes doen? Dat kan met de gratis app 'SNP Reis'. Installeer de app op je Smartphone (zowel IOS als Android) en ontgrendel de route met de bij elke route vermelde shortcode.

Image
SNP Reis App

Zeeland 1. Wandelroute tussen Westkapelle en Zoutelande (Zeeland, 13 km)

Code: met snelkoppeling '913109' ontgrendel je deze wandeling in de SNP Reis App (hoe werkt de app?). 
GPS: download de gpx-bestanden van deze wandelroute.
Start- en eindpunt: De Markt, Westkapelle. Dit is tevens een parkeerplaats (gratis). Op vrijdag is hier een markt en kun je er niet parkeren. Indien je met het OV reist, neem je vanaf station Middelburg buslijn 53 naar halte de Markt, Westkapelle. Dit is gelijk het startpunt van de wandeling.
Terrein: Eerste deel verharde paden en stuk grasland. Laatste deel over zandpaden door de duinen.
Horeca: In zowel Westkapelle als Zoutelande vind je meerdere eet- en drinkgelegenheden.
Hond mee: Op een deel van de route zijn honden niet toegestaan.
Bijzonderheden: Het deel rondom de Westkapelse Kreek kan erg modderig zijn bij nat weer. Draag daarom hoge, waterdichte schoenen. Hier lopen ook tamme paarden vrij rond. Deze mogen niet gevoerd worden met eten dat je zelf hebt mee gebracht.

Een mooie, afwisselende wandeling met oude kreken, polderlandschappen en duinen. Met name in de lente en zomer zeer aan te raden vanwege de fruit-, graan- en bloementeelt richting Zoutelande. Terug naar Westkapelle heb je weidse uitzichten over zowel de zee aan de ene kant, als de bossen en dorpjes aan de andere kant. Vanaf de duinen daal je zo af naar de zee of een strandpaviljoen.

Image
De duinen van Zoutelande

Zeeland 2. Wandelroute vanuit Sluis naar Retranchement (12,5 km)

Code: met snelkoppeling '913109' ontgrendel je deze wandeling in de SNP Reis App (hoe werkt de app?).
GPS: download de gpx-bestanden van deze wandelroute.
Start- en eindpunt: Het start- en eindpunt van de route is Sluis. Je kunt parkeren bij de Aldi aan de Sint Annastraat (houd er rekening mee dat dit betaald parkeren is). Wanneer je met het OV reist, dan kun je vanuit Vlissingen de boot nemen naar Breskens. Hier stap je bij bushalte Veerhaven op de bus (lijn 42) naar Sluis. Je stapt uit bij de halte St. Annastraat. Ook vanuit Brugge kun je buslijn 42 nemen naar Sluis. Klik hier voor de veerdienstregeling.
Terrein: De route loopt over goed begaanbare, half verharde en deel geasfalteerde dijkjes, paden en aarden stadswallen. Kleine stukjes van de route lopen ook langs de openbare weg en over fietspaden.
Horeca: In sluis zijn er voldoende mogelijkheden voor een hapje en een drankje. In Retranchement vind je De Parlevinker.
Hond mee: Geen informatie.
Bijzonderheden: Geen bijzonderheden.

Vanuit Sluis wandel je naar Retranchement, in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. In Sluis, een vestingstad, wandel je via het centrum over de historische stadswallen en de stadspoorten. Het dorp Retranchement, gesticht in 1604, is een overblijfsel van een veel grotere plaats met verdedigingswerken. De naam betekent ‘verschansing’. Vroeger stonden hier twee forten en lagen er stadswallen (dijken, hagen en bomen) ter verdediging. Wandel door het dorp en over de wallen om via een landelijke route weer naar Sluis terug te keren.

Image
Sluis
Geardropper

Glamping arrangement in Nederland

Ga jij binnenkort op wandelvakantie in Nederland, maar heb je geen plek voor je kampeeruitrusting? Denk dan eens aan Geardropper. Zij zorgen ervoor dat er een volledig ingerichte, sfeervolle tipitent op de camping voor je klaarstaat. Het enige wat jij hoeft te doen is je kledingkoffer mee nemen.

Image
Geardropper - Glamping arrangement in Nederland