icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right
Image
Edelherttrail SNP Routes app

App: SNP Routes

Zoals je wellicht weet werken oppad.nl en SNP Natuurreizen samen. Voor een aantal wandel- en fietsroutes maken we daarom gebruik van de app ‘SNP Routes’. Met deze handige app loop of fiets je met je eigen smartphone (of tablet) over wegen en paden. Via een shortcode bij het betreffende routeartikel op oppad.nl kun je binnen deze app de gps-tracks downloaden en zo met behulp van je smartphone over de route navigeren. Hoe werkt deze app?

Benodigdheden onderweg

  • Een volledig opgeladen smartphone of tablet (iPhone, iPad of Android).
  • De app 'SNP Routes'.
  • De 'shortcut': code om je routes te ontgrendelen.
  • Een volledig opgeladen powerbank: extra batterij als je smartphone leeg is.
  • Het juiste oplaadsnoertje om je smartphone onderweg mee op te laden.

Smartphone & app

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en daarmee ook een gps. De gratis app 'SNP Routes' is geschikt voor Apple iPhones en iPads, en voor smartphones en tablets die werken via Android. Ga naar de betreffende app-store en download*) de app op je 'device' (= apparaat).

*) Als je nog nooit een app hebt gedownload: vraag je slimme neefje, of besluit dat wandelen met een app misschien niet jouw manier van wandelen is.

De powerbank

Wat je ook nodig hebt is een powerbank, ofwel een extra batterij om je smartphone op te kunnen laden als de batterij onderweg leeg is. Een smartphone is een mooi apparaat, maar bij langdurig gebruik van het beeldscherm is de batterij erg snel leeg. In veel gevallen sneller dan je wandel- of fietstocht duurt. Vervelend als je erop moet kunnen vertrouwen om een route te volgen. Zorg ervoor dat de smartphone en de powerbank bij vertrek volledig opgeladen zijn, en vergeet het oplaadsnoertje niet!

Bekijk bijvoorbeeld deze powerbanks op coolblue.nl

Image
SNP Routes in Apple App Store
De app 'SNP Routes' in de Apple App Store.

Het gebruik van de app

Stap 1

Als je de app activeert op je smartphone (of tablet) dan krijg je onderstaand scherm 1a. Vul de bij de route verkregen 'shortcut-code' in (bijvoorbeeld TESTCODE'), in het veld 'Please enter your Shortcut' (scherm 1b). De app weet nu welke route of routes er gedownload moeten worden.

Image
SNP App instructie 1 & 2
Scherm 1a & b.

Stap 2

De app vraagt nu om je voornaam, achternaam en e-mailadres. Vul ze in en klik op opslaan. (Scherm 2a en 2b).

Image
SNP App instructie 3 & 4
Scherm 2a & b.

Stap 3

Klik op 'Download'. De app gaat nu de routes downloaden. Afhankelijk van de routes en de internetverbinding kan dat even duren, wacht tot alles 100% binnen is (Scherm 3a en 3b).

Image
SNP App instructie 5 & 6
Scherm 3a & b.

Stap 4

Je komt nu in het volgende scherm (4a). Klik op 'Routes bekijken' om de gedownloade route (of routes) te bekijken. Je ziet ze in scherm 4b (in dit geval één route).

Image
SNP App instructie 7 & 8
Scherm 4a & b.

Stap 5

Selecteer, bij voorkeur op de startplek van je route, de wandel- of fietsroute die je gaat doen. Je komt nu op een scherm zoals 5a. Klik op 'Navigate' en begin met je tocht. Tijdens het wandelen zie je de route als paarse lijn op de kaart en het door jou afgelegde pad als rode lijn (scherm 5b). Idee is dat je op de paarse lijn blijft. Bij de meeste splitsingen krijg je visuele en auditieve meldingen. Het geluid kun je zachter zetten of uitschakelen door op het luidspreker-pictogram te klikken.

Image
SNP App instructie 9 & 10
Scherm 5a & b.