icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Edelherttrail SNP Routes app

App: SNP Routes

Zoals je wellicht weet werken oppad.nl en SNP Natuurreizen samen. Voor een aantal wandel- en fietsroutes maken we daarom gebruik van de app ‘SNP Routes’. Met deze handige app loop of fiets je met je eigen smartphone (of tablet) over wegen en paden. Via een shortcode bij het betreffende routeartikel op oppad.nl kun je binnen deze app de gps-tracks downloaden en zo met behulp van je smartphone over de route navigeren. Hoe werkt deze app?

Image
SNP Routes in Apple App Store
De app 'SNP Routes' in de Apple App Store.

Benodigdheden onderweg

 • Een volledig opgeladen smartphone of tablet (iPhone, iPad of Android).
 • De app 'SNP Routes'.
 • De 'shortcut': code om je routes te ontgrendelen (ook wel 'snelkoppeling' genoemd)
 • Een volledig opgeladen powerbank: extra batterij als je smartphone leeg is.
 • Het juiste oplaadsnoertje om je smartphone onderweg mee op te laden.

Smartphone & app

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en daarmee ook een gps. De gratis app 'SNP Routes' is geschikt voor Apple iPhones en iPads, en voor smartphones en tablets die werken via Android. Ga naar de betreffende app-store en download*) de app op je 'device' (= apparaat).

*) Als je nog nooit een app hebt gedownload: vraag je slimme neefje, of besluit dat wandelen met een app misschien niet jouw manier van wandelen is.

De powerbank

Wat je ook nodig hebt is een powerbank, ofwel een extra batterij om je smartphone op te kunnen laden als de batterij onderweg leeg is. Een smartphone is een mooi apparaat, maar bij langdurig gebruik van het beeldscherm is de batterij erg snel leeg. In veel gevallen sneller dan je wandel- of fietstocht duurt. Vervelend als je erop moet kunnen vertrouwen om een route te volgen. Zorg ervoor dat de smartphone en de powerbank bij vertrek volledig opgeladen zijn, en vergeet het oplaadsnoertje niet!

Bekijk bijvoorbeeld deze powerbanks op coolblue.nl

Fietsen met de SNP App

Fietsen met een telefoon in je hand is gevaarlijk, onhandig en dus onwenselijk. Koop daarom een waterdichte smartphonehouder voor op je stuur, zodat je de app continu goed in beeld hebt. De powerbank die je tijdens een lange tocht zeker nodig hebt om de batterij van de smartphone tijdens het rijden op te laden, kun je het beste opbergen in je stuurtas of een kleine frametas. Dankzij het fenomeen bikepacking is het aanbod aan handige tasjes groot.

Image
SNP App op fietsstuur
Een stuurhouder voor je Smartphone is noodzakelijk.

Het gebruik van de app

Stap 1

Als je de app activeert op je smartphone (of tablet) dan krijg je onderstaand scherm 1a. Vul de bij de route verkregen 'shortcut-code' in (elke wandeling heeft een andere code, kijk hier voor de dagwandelingen), in het veld 'Please enter your Shortcut' (scherm 1b). De app weet nu welke route of routes er gedownload moeten worden.

Lukt het niet? Onderdaan deze pagina kun je de veelgestelde vragen vinden.

Image
SNP App instructie 1 & 2
Scherm 1a & b.

Stap 2

De app vraagt nu om je e-mailadres (in enkele gevallen ook om voor-, achternaam). Vul het in en klik op opslaan. (Scherm 2a en 2b).

Image
SNP App instructie 3 & 4
Scherm 2a & b.

Stap 3

Klik op 'Download'. De app gaat nu de routes downloaden. Afhankelijk van de routes en de internetverbinding kan dat even duren, wacht tot alles 100% binnen is (Scherm 3a en 3b).

Image
SNP App instructie 5 & 6
Scherm 3a & b.

Stap 4

Je komt nu in het volgende scherm (4a). Klik op 'Routes bekijken' om de gedownloade route (of routes) te bekijken. Je ziet ze in scherm 4b (in dit geval één route).

Image
SNP App instructie 7 & 8
Scherm 4a & b.

Stap 5

Selecteer, bij voorkeur op de startplek van je route, de wandel- of fietsroute die je gaat doen. Je komt nu op een scherm zoals 5a. Klik op 'Navigate' en begin met je tocht. Tijdens het wandelen zie je de route als paarse lijn op de kaart en het door jou afgelegde pad als rode lijn (scherm 5b). Idee is dat je op de paarse lijn blijft. Bij de meeste splitsingen krijg je visuele en auditieve meldingen. Het geluid kun je zachter zetten of uitschakelen door op het luidspreker-pictogram te klikken.

Image
SNP App instructie 9 & 10
Scherm 5a & b.

FAQ - Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik de code (of snelkoppeling) vinden die ik moet invoeren?
  Elke wandelroute heeft een aparte code. Het is dus niet zo dat je met één code alle routes ontgrendelt. Alle dagwandelingen met de bijbehorende codes vind je op deze pagina
 • Hoe kan ik meerdere routes tegelijk inzien?
  Helaas is het niet mogelijk om meerdere wandelingen tegelijk in te zien. Je kunt er maar één per keer openen. 
 • Kan ik de gelopen route opslaan na afloop?
  Nee, dat kan (nog) niet.

Hulp nodig bij gebruik van de app? Neem contact op via routeapp@snp.nl.

Deel je foto's op Instagram

Heb je mooie foto's gemaakt tijdens een van de wandelingen met de SNP Route App? We zijn benieuwd! Tag @oppad_nl in de foto of gebruik de hashtag #snprouteapp. De mooiste foto's worden gerepost (met naamsvermelding!) op onze accounts.