icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelroutes Drenthe
Routes

Wandelroutes in Drenthe: doe de mooiste met de SNP Route App

  • 30 maart 2021
  • Door: Redactie Op Pad

Als er een ding is dat we hebben ontdekt dankzij het coronavirus, is het wel hoe mooi de natuur in Nederland is! Van struinen door de duinen tot een heuse ‘bergwandeling’. Op Pad selecteerde een aantal afwisselende wandelroutes die je naar de prachtigste plekken brengen. Deze wandelingen zijn niet bewegwijzerd. Je kunt ze volgen met de SNP Route App. Bekijk de wandelroutes in Drenthe.

App: SNP Routes

Zelf wandelen? Gebruik de app!

Zelf een van onderstaande wandelroutes doen? Dat kan met de gratis app 'SNP Routes'. Installeer de app op je Smartphone (zowel IOS als Android) en ontgrendel de route met de bij elke route vermelde shortcode.

Image
Edelherttrail SNP Routes app

Drenthe #1. Wandelroute Reestdal (16 km)

Code: met snelkoppeling REESTDAL ontgrendel je deze wandeling in de SNP Route App (hoe werkt de app?)
Start- en eindpunt: Parkeerplaats Havixhorst, Schiphorsterweg 34-36 7966 AC De Schiphorst
Openbaar vervoer: Buslijn 592 (Meppel – De Wijk), halte Havixhorst
Terrein: Voornamelijk onverhard. Over zand- en bospaden.
Horeca: Havixhorst, IJhorst en Halfweg
Hond mee: Ja, mits aangelijnd
Bijzonderheden: -

Deze prachtige wandeling beginnen we bij Havezate de Havixhorst. Een juweel van een landgoed. Vanaf hier loop je door het dal van de Reest, een klein en traag stromend riviertje dat de grens vormt tussen Overijssel en Drenthe. Het landschap is een ruim beekdal met een vrij meanderende beek, met veenweilanden, zandruggen, boerderijen en kastelen. In het voorjaar zie je tientallen ooievaars en velden met bijzondere stinzenplanten zoals de holwortel op landgoed Dickninge. Vanaf IJhorst loop je een aantal kilometers door bos en vervolgens heide en veen. Dit geeft een indruk hoe het landschap er tot aan de Middeleeuwen uitzag. Een vrijwel ontoegankelijk veengebied met hier en daar moerasbossen. 

Image
wandeling-drenthe
Holwortel is een bloeier in het vroege voorjaar en bekend als stinzenplant.
Image
wandeling-drenthe
Ooievaarsnest langs meanderende beek.

Drenthe #2. Wandelroute Drentsche Aa (21 km of 17 km)

Code: met snelkoppeling DRENTSCHEAA ontgrendel je deze wandeling in de SNP Route App (hoe werkt de app?)
Start- en eindpunt: Parkeerplaats naast het hotel De Zeegser Duinen, Schipborgerweg 8, 9483 TL Zeegse
Terrein: Draag goede wandelschoenen, liefst waterdicht bij modderig seizoen.
Horeca: In Anloo en Zeegse
Hond mee: Niet toegestaan
Bijzonderheden: -

De Drentsche Aa bestaat eigenlijk niet. Het is de naam van het stroomgebied van een paar beken. Je wandelt tijdens deze route langs de Schipborgerbeek en het Anloër Diep. Ook kom je langs een aantal bijzondere archeologische hoogtepunten. Het is één van de best bewaarde historische landschappen van Nederland! Het landschap staat wereldberoemd om zijn flora en fauna en archeologische bijzonderheden. De geschiedenis van Nederland is hier springlevend!

Deze route is eventueel in te korten tot 17 km (dezelfde code, maar de app geeft een afkortingsmogelijkheid aan).

Image
drentse-aa
Nationaal Park Drentsche Aa
Geardropper

Glamping arrangement in Nederland

Ga jij binnenkort op wandelvakantie in Nederland, maar heb je geen plek voor je kampeeruitrusting? Denk dan eens aan Geardropper. Zij zorgen ervoor dat er een volledig ingerichte, sfeervolle tipitent op de camping voor je klaarstaat. Het enige wat jij hoeft te doen is je kledingkoffer mee nemen.

Image
Geardropper - Glamping arrangement in Nederland
Instagram

#snprouteapp

Heb je mooie foto's gemaakt tijdens een van de wandelingen met de SNP Route App? We zijn benieuwd! Tag @oppad_nl in de foto of gebruik de hashtag #snprouteapp. De mooiste foto's worden gerepost (met naamsvermelding!) op onze accounts.