icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen in Hochtal Gerlos Wildgerlostal
Gebiedsinformatie

Wandelen vanuit Hochtal Gerlos

 • 12 maart 2024
 • Door: Jan Mark Moquette
 • Fotografie: Jan Mark Moquette

Het Hochtal Gerlos is een rustig zijdal van het bekende Zillertal in Tirol. Vanuit het in de zomer rustige skioord Gerlos lopen diverse wandelroutes door relatief verlaten zijdalen, meestal op korte afstand van het dorp. Over smalle en brede paden, omgeven door bossen en stille alpenweiden met vaak ongekend mooi uitzicht. Verken de charmante Schönbichlrunde, het verborgen Krummbachtal en het uitdagende Wildgerlostal in Nationaal Park Hohe Tauern. Voor elke type wandelaar biedt Hochtal Gerlos mogelijkheden. Wij verkenden vijf wandelroutes tijdens een wandelvakantie van SNP Natuurreizen vanuit Hotel Edelweiss.

1. Het Krummbachtal & de Isskogel

Verscholen boven Gerlos onthult het rustige en relatief ongerepte Krummbachtal zijn charme, een kalme tegenhanger van het doorgaans stille skigebied aan de noordkant. In de zomer ontwaakt dit schilderachtige dal als een oase voor wandelaars. De Isskogelbahn tilt je naar hoogten voor een prachtige, zij het uitdagende afdaling door smalle paden die enige ervaring vereisen.

Ondanks de stilstaande stoeltjesliften bij de start, schildert helder weer adembenemende vergezichten over het Nationaal Park Hohe Tauern. Bereik meteen de top van de Isskogel (2.263m), en voor de energieke wandelaars wacht de visrijke Langensee (2.232m). Een uur voor Gerlos biedt restaurant Krummbachrast heerlijke spijzen en drankjes. Verken het rustige Krummbachtal, omarm de relatieve ongereptheid en bewonder de spectaculaire uitzichten.

Image
Wandelen in Hochtal Gerlos Isskogel Krummbachtal
Onderweg naar de Isskogel met bepaald geen verkeerde vergezichten over het Nationaal Park Hohe Tauern.
Image
Wandelen in Hochtal Gerlos Isskogel Krummbachtal
Het rustige Krummbachtal. Een mooie maar uitdagende afdaling over smalle paden.

2. De Krimmler Wasserfälle & het Krimmler Achental

Verken de betoverende schoonheid van het Krimmler Achental, een must-visit bestemming binnen de grenzen van het Nationaal Park Hohe Tauern. Start je avontuur bij de wereldberoemde Krimmler Wasserfälle, een druk bezochte, maar onmisbare attractie. Reis met de auto of de gratis Wanderbus naar het bezoekerscentrum bij Krimml, waar je een ticket kunt kopen voor het toeristenpad. Hier geniet je van het allerbeste uitzicht op de indrukwekkende watervallen.

Boven aangekomen heb je verschillende opties: verken het vlakke Krimmler Achental met zijn charmante, authentieke boeren-horeca, wandel langs de rivier terug over de Alter Tauernweg (een prachtig bergwandelpad voor geoefende wandelaars) of keer eenvoudig terug via hetzelfde pad. Waag je aan dit avontuur en ontdek de diverse schoonheid van het Krimmler Achental, een juweel in het Nationaal Park Hohe Tauern! 

Image
Wandelen Hochtal Gerlos Krimmler Wasselfälle
Het vlakke Krimmler Achental met zijn charmante, authentieke boeren-horeca.
Image
Wandelen Hochtal Gerlos Krimmler Wasserfälle
Start je wandeling bij de wereldberoemde Krimmler Wasserfälle.

3. Het Wildgerlostal, de Zittauer Hütte & de Roszkopf

Betreed het indrukwekkende Wildgerlostal, waar de wandeltocht naar de Zittauer Hütte je meeneemt door het meest spectaculaire landschap rondom Gerlos. Bereik het beginpunt met de auto bij Finkau, omdat de wandelbus hier niet stopt. Overweeg een elektrische mountainbike te huren en naar het startpunt te fietsen. Op de fiets ben je twee uur dichterbij de berghut en heb je meer tijd om het alpiene landschap boven te verkennen.

Het ruige landschap, gevormd door de Wildgerloskees-gletsjer, biedt imposante uitzichten op drieduizenders zoals de Wildgerlosspitze en de Reichenspitze. De majestueuze gletsjer is nog zichtbaar hogerop. Voor de avontuurlijke zielen met energie, tijd en ervaring ligt de mogelijkheid open om vanuit de hut verder te wandelen en de relatief eenvoudige Roszkopf (2.845 m) te beklimmen. Laat je betoveren door de grootsheid van het Wildgerlostal en ontdek de onaangetaste pracht van de omgeving.

Image
Wandelen in Hochtal Gerlos Wildgerlostal
De wandeltocht naar de Zittauer Hütte neemt je mee door het meest spectaculaire landschap rondom Gerlos.
Image
Wandelen in Hochtal Gerlos Wildgerlostal
Bij de berghut.

4. De Schönbichlrunde vanuit het Schönachtalk

Ontdek de betoverende Schönbichlrunde vanuit het Schönachtal, een heerlijke bergwandeling door bossen en langs Almen met prachtig uitzicht op de hogere Alpen rondom. Klim rustig aan zo'n 800 hoogtemeters naar de Schönbichl, het hoogste punt van de route. Onderweg kom je voornamelijk koeien en boerenschuren tegen, pas aan het einde wacht restaurant Jörgleralm om bij te komen.

Het startpunt van de route is wandelend vanuit het dorp goed bereikbaar. Je kunt eventueel de auto parkeren bij de start van de wandelroute. Laat je verrassen door de natuurlijke schoonheid van de Schönbichlrunde en geniet van de rust en het adembenemende uitzicht op de Alpen.

Image
Wandelen in Hochtal Gerlos Schönbichl Runde
De Schönbichlrunde vanuit het Schönachtal is een heerlijke bergwandeling door bossen en langs Almen met prachtig uitzicht op hogere toppen..
Image
Wandelen in Hochtal Gerlos Schönbichl
Hoogste punt: de Schönbichl.

5. Het Wimmertal

Ontdek de ontspannen sfeer van het Wimmertal, ideaal voor wandelaars van alle leeftijden. Start je avontuur direct vanuit het hotel en volg de rustige bergpaden door het weelderige bos. In het Wimmertal wacht een adembenemend landschap met brede bergwegen, omringd door majestueuze bergen en enkele traditionele boerderijen op de Wimmertalalm. Hier kom je vriendelijke koeien tegen, wat je wandeling extra bijzonder maakt. Kies uit twee charmante eetplekken en proef lokale lekkernijen te midden van de natuurlijke schoonheid. Voor een relaxte terugweg wandel je langs de kalme rivier of maak je gebruik van de handige Wanderbus in Gmünd. Het Wimmertal biedt een perfecte setting voor een ontspannen start van je wandelavontuur, waarbij je wordt omringd door de serene sfeer en charme van de Alpen.

Image
Het Wimmertal.
Rust op de Wimmertalalm.
Image
Onderweg naar het Wimmertal
Onderweg naar het Wimmertal kom je deze waterval tegen.

Georganiseerd deze wandelingen doen?

De wandelingen in dit artikel zijn te maken tijdens onderstaande wandelvakantie vanuit Gerlos, uitgevoerd door SNP Natuurreizen.

Oostenrijk - Zillertal Privéreis 8 dagen

Bergwandelvakantie vanuit comfortabel hotel

 • De beroemde Krimmler Wasserfälle
 • Een modern en zeer comfortabel hotel
 • Nationalpark Hohe Tauern
Vanaf € 788,75 Prijs per persoon bij min. 2 personen
Naar vertrekdata
 • Zwaarte: 3 op 5
 • Comfort: 4 op 5
 • Geschikt voor gezinnen
 • Dag 1: Aankomst in het Gerlostal, verblijf in 4* Hotel Edelweiss
 • Dag 2: Wandelen naar en door het Wimmertal 
 • Dag 3: Bezoek de beroemde Krimmler Wasserfälle en het Krimmler Achental
 • Dag 4: Vanaf de Isskogelbahn via de Isskogel afdalen door het Krummbachtal
 • Dag 5: Door het Wildgerlossdal naar de Zittauer Hütte in NP Hohe Tauern
 • Dag 6: Beklim de Schönbichl vanuit het Schönachtal
 • Dag 7: Beklim de Arbiskogel of wandel over de Gerloser Höhenweg
 • Dag 8: Einde van de reis, of verlenging.

Inbegrepen

 • 7 nachten in 4* hotel
 • dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • dagelijks driegangen keuzemenu met saladebuffet in de avond
 • gebruik zwembad, wellness en overige faciliteiten
 • Zell-Gerlos gastenkaart met o.a. gratis kabelbaan en wandelbus
 • routes in SNP reisapp
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • evt. fietshuur (zie dag 5)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Meer informatie over deze reis is te vinden op de website van SNP Natuurreizen. Of ga direct naar vertrekdata en boeken.

Uitgevoerd door SNP Natuurreizen

ANVRSGR