icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Artikel

Tip van de redactie: Woolpower

  • 14 december 2020
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Warm in de winter

Het Zweedse Woolpower is een referentie als het gaat over onder- en bovengoed in merinowol, zoals baselayers, midlayers, handschoenen en sokken. Merinowol heeft unieke eigenschappen: het voert het zweet naar buiten af, zodat je tijdens het wandelen of langlaufen nooit oververhit. Tegelijk houdt het de lucht en dus je lichaamswarmte goed vast, zelfs als je kleding nat is. Bovendien neemt de wol geen onaangename lichaamsgeuren op, zodat je je spullen lang kan dragen op trektochten. De collectie bestaat uit isolatiegraden van 100 en 200 (onderkledij) en 400 en 600 (midlayers, dus kledij die je boven iets anders draagt). Echt warm is dit isolerende Full Zip 400-jacket met manchetten met duimgaten om je handen warm te houden, dat je op koude dagen ook als jasje kunt aantrekken. Het is gemaakt van een mix van superzachte merinowol en polyamide-kunstvezels. Die laatste zorgen ervoor dat de kleding stevig en slijtvast is, en tegen een stootje kan. Authentiek: de naam van de Zweedse naaister die je kledingstuk persoonlijk heeft gemaakt, staat op het label vermeld.

 

Image
Woolpower