icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
kamperen uitrusting
Actueel

Tip van de redactie: Primus Lite+

  • 20 juli 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Een paar jaar geleden lanceerde Primus de Lite+: een compacte all-in-one-gasbrander met kookpot die je eenvoudig opbergt in je rugzak en die qua gebruiksgemak bijzonder hoog scoort. Door het vergrendelingsmechanisme klik je de Laminar Flow-brander snel op de grote cup, waardoor de wind geen effect heeft op de vlam. Bovendien zorgt het geheel voor de nodige stabiliteit en gaat door de efficiënte warmteoverdracht het water ook snel koken. Omdat je alle onderdelen in de kookpot kunt opbergen, stapelt dat bijzonder makkelijk in je bagage. Maar alles kan beter. Daarom lanceert het Zweedse merk deze zomer een 2021-versie met een aantal verbeteringen. Zo kreeg de kookpot een schenktuit waarmee je veel doelgerichter zakjes met gevriesdroogd eten kunt vullen of water in een kop uitgiet. Met een nieuwe voetsteun zet je de brander ook stabieler op de grond. Het deksel van de kookpot bestaat voortaan uit 95% bioplastic en kun je nu ook als eetschaaltje gebruiken. Daarnaast kreeg de gasklep een grotere controleknop die je ook met handschoenen of koude handen makkelijker kunt bedienen. En over handen gesproken: de G1000-beschermlaag rond de pot heeft nu een nieuwe beschermende en isolerende voering in kurk. Daardoor wordt de warmte beter vastgehouden, en zijn je handen extra beschermd als je direct uit de pot wilt eten. Het enige wat je nog nodig hebt is een gastankje en je bent vertrokken.

Image
De Primus Lite 2021
Nieuwe 2021-versie van de Primus Lite+