icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Uri Zwitserland
Artikel

Tip van de redactie: LifeStraw Go-waterfilter

  • 25 juni 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Schoon drinkwater onderweg

‘Hoe sneller water stroomt en hoe kouder het is, hoe zuiverder het is.’ Het is een wijsheid die wij net zoals veel andere buitenliefhebbers in ons achterhoofd houden als we op pad gaan. Maar jammer genoeg zijn er niet altijd schone waterbronnen in de buurt. Een goed waterfilter is tijdens een meerdaagse tocht onmisbaar om water van slechte kwaliteit drinkbaar te maken. Eén van de voordelen van de LifeStraw Go-waterfles met filter en drinktuit is dat het een lichtgewicht fles is van slechts 245 gram. Je neemt ‘m dus makkelijk mee in je rugzak. Het filtermembraan beschermt tegen bacteriën zoals E-coli en salmonella, parasieten en microplastics. Het filter reinigt vervuild water door een innovatieve holle vezel-techniek. De wanden van die vezels bevatten poriën van 0,2 micron, zodat er alleen water doorkomt en geen bacteriën of vuil. Het membraan (microfilter) zuivert 4.000 liter, het actieve koolstof- en ionenuitwisselfilter (die chloor en pesticides tegenhoudt) moet je vervangen na 100 liter water. De fles zelf kan gewoon in de vaatwasser. Het filter doodt geen virussen, in hoge-risicogebieden in de tropen kun je dus het beste nog een aanvullend desinfectiemiddel gebruiken.

Klik hier om alles te lezen over het filteren van water

Image
LifeStraw
LifeStraw Go