icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Tamar Valkenier
Actueel

Tip van de redactie: het boek Fulltime avonturier

  • 03 augustus 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Tamar Valkenier werkte eerst als kok en daarna als recherchepsycholoog bij de politie. In 2015 besloot ze op haar 28ste haar baan en al haar zekerheden op te geven en uit de ratrace te stappen. Er even helemaal tussenuit te glippen, de wereld in, zonder bezittingen en zonder plannen, haar dromen achterna. In dit boek vertelt ze over wat er volgde: een geleidelijke groei naar fulltime avonturier, door eerst per fiets en tentje Europa te doorkruisen, van Frankrijk en Italië tot in Slovenië en met een zijsprong in Australië. Daarna maakte ze een lange solotocht door Mongolië met haar paard, trok ze door Jordanië met een ezeltje en volgde een echte expeditie door het hooggebergte van Nieuw-Zeeland. Samen met Miriam Lancewood leefde ze tijdens die laatste onderneming volledig van de natuur en visten en jaagden ze hun eigen kostje bij elkaar. ‘Fulltime avonturier’ is meer dan een tot de verbeelding sprekend verslag van al die reizen, ook omdat het is aangevuld met haar gedachtes over de mooie en over de minder mooie momenten die haar leven in ultieme vrijheid haar brengen. Haar boek is dan ook een inspiratiebron voor iedereen die dezelfde droom koestert, omdat het toont hoe je zonder al te veel hightech materiaal of een onoverkomelijk budget aan welk outdoor-avontuur kunt beginnen. Als je maar genoeg doorzettingsvermogen en lef hebt.

Image
fulltime avonturier boek Tamara Valkenier
Cover boek 'Fulltime avonturier' van Tamara Valkenier