icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Firepotfood
Actueel

Tip van de redactie: vegan outdoormaaltijden van Firepot

  • 07 oktober 2020
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Veganistische outdoorliefhebbers

Outdoorliefhebbers met een lactose-allergie of glutenintolerantie weten hoe moeilijk het is: in the middle of nowhere tijdens een meerdaagse hikingtocht warm eten bemachtigen waar je lichaam níet verkeerd op reageert én dat zo licht is dat je het makkelijk in je rugzak meeneemt. Lang hadden makers van compacte, gevriesdroogde trekkingmaaltijden weinig oog voor de veganisten onder hun publiek, maar die tijd is nu voorbij. Het Britse merk Firepot pakt uit met een heel gamma volwaardige gedehydrateerde veganistische maaltijden, zoals Porcini Mushroom Risotto of Chilli Non Carne. Daarnaast zijn ook alle gewone maaltijden (er zijn er in totaal 11) sowieso lactosevrij. Het enige wat je moet doen is het zakje openmaken, er kokend water (uit thermos of vuurtje) aan toevoegen, roeren en een kwartiertje laten staan.

Het grote verschil met andere trekkingmaaltijdproducenten is dat de ingrediënten niet  apart worden gevriesdroogd en dan verpakt als een maaltijd. Firepot bereidt eerst een voedzaam gerecht met 100% natuurlijke ingrediënten in z’n eigen keukens, en hydrateert of droogt het dan. Dat speciale procedé zorgt voor een houdbaarheid van twee jaar, zonder dat er artificiële bewaarmiddelen of extra zout aan te pas komen. En het moet gezegd: dat proef je overduidelijk. De ‘dal en rijst met spinazie’ die we uitprobeerden is alvast een aanrader met een krachtige, pure smaak, die echt Indiaas aandoet.

Een Firepot-standaardportie kost € 8,95. De maaltijden zijn te koop in outdoorstores in Nederland en Vlaanderen, meer informatie vind je op de website van firepotfood

Image
Firepotfood