icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Mountains
Uitrusting

Tip van de redactie: The North Face Futurelight Active Trail

  • 01 maart 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Licht, waterdicht én ademend

Ondoordringbaar voor vocht, en superademend door lichtgewicht materialen. Het is niet weinig wat The North Face belooft over het Futurelight-membraan. Twee jaar geleden lanceerde het kwaliteitsmerk deze nieuwe, geavanceerde technologie voor outdoortextiel, die anders dan conventionele membranen een volledige waterdichtheid combineert met een betere ventilatie en een groter ademend vermogen. Hou deze Active Trail-regenjas in je ene hand en een reguliere hardshell van The North Face met een DryVent-membraan in de andere en je voelt meteen het verschil. De Futurelight-versie is een stuk lichter en het slijtvaste materiaal voelt ook veel minder stroef aan. Het geheim zit ‘m in nanonspinning, een productieproces waarbij een nanovezel uit polyurethaan wordt gemaakt die klein genoeg is om lucht (waterdamp) door te laten, maar waterdruppels tegen te houden.

De Active Trail is door zijn lichtheid en soepelheid een van de aangenaamste regenjassen die we ooit droegen. Met glans en een goed afparelend vermogen doorstaat hij onze natte wandeling. Door de synthetische vulling is het warmteverlies beperkt en draag je hem ook graag op koude dagen. Met twee steekzakken aan de buitenkant en een kleintje aan de binnenkant is er genoeg ruimte voor spulletjes. Ook de capuchon en kraag met trekkoord kunnen we zeker waarderen.

Adviesprijs: € 390
Meer info: op de website van The North Face

Image
TNF Futurelight Active Trail