icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Brooks Scape
Uitrusting

Tip van de redactie: fietstassenserie van Brooks

  • 30 maart 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Stijlvol bepakt en bezakt op fietsvakantie

Bikepacking, het is misschien wel dé fietstrend van de laatste jaren. Het voordeel voor iedereen die al langer weet hoe leuk het is om vakantie te vieren met je tweewieler: er komen steeds meer producten beschikbaar voor de groeiende doelgroep. Maar lees ook verder als je nog géén plannen hebt voor een (twee)wekelijkse reis: ook voor kortere dagtrips zijn fietstassen eigenlijk een must. Het Engelse Brooks, bekend van de fietszadels, lanceert met de fraai afgewerkte Scape-collectie een serie van maar liefst tien verschillende waterdichte tassen. Dat biedt het voordeel dat je zelf je persoonlijke combinaties kunt maken, volledig aangepast aan je eigen wensen en doelen. Zo kan een dagtripper bijvoorbeeld volstaan met aan het stuur een Handlebar Pouch (3 liter) en aan de buis een Frame Bag (3 l). Ga je op een langere fietsvakantie, dan kun je aanvullen met een kleine bovenbuistas (0,9 l), een grote zadeltas (8 l) of een kleine pannier voor de voorvork (13 l). Handig zijn de vele details, zoals de flap over de ritssluiting om die te beschermen tegen regen.

Image
Brooks Scape