icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Bergen
Artikel

Tip van de redactie: Betaalbare zonne-powerbank met krachtige zaklamp

  • 25 mei 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Zonder powerbank kun je als wandelaar, fietser of kampeerder (bijna) niet meer op weg. Gebruik je onderweg een GPS of navigatie op je smartphone, dan merk je vaak al snel dat die dingen wel héél veel energie verbruiken. Powerbanks waren tot voor kort vrij prijzig, zeker als je een stevig en wat robuuster model wilde. Daar komt de laatste tijd gelukkig verandering in. De nieuwe Xtorm Xtreme Solar Charger 5.000mAh (XR 103) laadt o.a. op met zonne-energie en is het splinternieuwe kleine broertje van stevige, duurdere powerbanks met interne batterijen van 10.000 en 20.000mAh. De 5.000mAh heeft een aantrekkelijke prijs (€ 29,95), en is toch voorzien van de nodige tools voor onderweg. Zo is de XR 103 volledig waterdicht, en kan hij ook tegen een stootje. Het ingebouwde hoogrendement-zonnepaneel van 1,1W laadt de batterij met daglicht snel op, maar laden via netstroom kan ook. Met een volledige batterij kun je je smartphone minimaal 1,5 keer opladen. De ingebouwde zaklamp is behoorlijk krachtig en komt altijd van pas tijdens een buitenactiviteit.

Image
XTORM USB-C WATERPROOF SOLAR CHARGER 5000MAH
Xtorm USB-C Waterproof Solar Charger 5000mAh