icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Lasorling-Hohenweg-3
Gebiedsinformatie

Huttentocht met kinderen: de Lasörling Höhenweg in Oost-Tirol

  • 29 juni 2022
  • Door: Anne van Galen

De Lasörling Höhenweg bevindt zich in oost Tirol aan de zuid kant van het lieflijke Virgental. De trektocht gaat door het Oostenrijkse nationale park Hohe Tauern. Er zijn verschillende varianten van de tocht mogelijk. De beschreven doorsteek bestaat uit vier wandeldagen van hut naar hut met goed gemarkeerde paden en prachtige uitzichten. Onderweg zijn er genoeg meertjes om op te frissen. Een ideaal gebied om met kinderen van de bergen te genieten, ook als je als ouders nog niet zoveel ervaring hebt met huttentochten.

Image
Lasorling-Hohenweg-2

Van dag tot dag

Dag 1: Virgen – Zupalpsee hut 2350 m.

De tocht begint met een taxiritje naar de Zupalpsee hut 2350 m. Halverwege de tocht komen onder andere de beroemde alpentoppen de Grossglockner en de Grossvenediger in beeld. Het onderkomen voor de nacht is gelegen aan een fotogeniek meertje. Vanaf de hut kunnen de sportievelingen nog de Zupalkogel 2720 m. beklimmen.

  • Zonder beklimming: 435 hoogtemeters, 1 u 45 min.
  • Met beklimming Zupalkogel: 400 hoogtemeters en 2 uur extra.
  • Huttentaxi.
  • Overnachten: Zupalpsee hut.

Dag 2: Zupalsee hut – Lasörling hut 2300 m.

Een mooi pad dat niet al te veel stijgt en daalt brengt je naar de Lasörling hut. Dit opvallende achthoekige bouwwerk is in de jaren tachtig gebouwd door bergliefhebbers die wandelaars een mooi onderkomen wilden bieden in de bergen.

Dag 3: Lasörling hut – Bergersee hut (2182 m.)

Vandaag ga je over het Berger Torl, een pas van 2700 meter. Ben je vroeg in het seizoen, informeer dan bij de waard over de condities van de sneeuw. Gelukkig is er na de afdaling alweer zo’n mooi zwemmeertje direct naast de hut. Na de Apfelstrudel kan er dus weer een verfrissende duik worden genomen.

Dag 4: Bergersee hut (2182 m.) - afdaling naar Prägraten (1312 m.)

Alweer de laatste dag! Er zijn twee mogelijkheden: direct naar het dal of via een panoramaweg en de Lasnitzenalm (1900 m.) terug naar Prägraten. Deze tweede optie geeft een mogelijkheid om vanaf het terras van de Lasnitzenhut nogmaals de indrukwekkende Grossvenediger te bewonderen. Vanaf Prägraten kun je een bus terugnemen naar Virgen.

  • 900 m. dalen, 2 uur
Image
Lasorling-Hohenweg-3
Lasörling Hut.
Image
Lasorling-Hohenweg-4
Tips

  • Zijn jullie stoere (en ervaren) bergwandelaars, dan kun je bij goed weer misschien wel de Lasörling (3098 m.) beklimmen! Vanaf de Lasörling hut is dit een flinke 1200 meter stijgen, dus reken op een lange extra dag.
  • De Lasörling Höhenweg heeft nog een uitdagender broertje: de Virgentaler Höhenweg. Een mooi doel voor een volgende zomer!
  • Wandelkaarten over dit gebied.

SNP Reizen

Georganiseerde huttentochten voor gezinnen

Wil je graag een huttentocht maken maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het organiseren ervan? Bekijk dan het aanbod huttentochten met kinderen van SNP Natuurreizen.

Image
Huttentocht SNP