icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Reistip

De mooiste fietsroutes voor vakantiefietsers

  • 19 november 2014
  • Door: Sjiva Janssen

Ben je op zoek naar tips voor een mooie fietsroute? Op Pad vroeg aan acht doorgewinterde vakantiefietsers naar hun persoonlijke top van mooiste fietsroutes en landen of gebieden om te fietsen.

Bert Sitters

Image
Bert Sitters

Bert Sitters fietste in meer dan 80 landen, schreef 10 gidsen en publiceerde tal van artikelen over zijn reizen. Van recente datum is zijn site met recreatieve fietstochten in Nederland en België.
> Lees meer over de favoriete fietsroutes van Bert Sitters

Ellen van Drunen

Image
Bij India denk je misschien meteen aan opdringerige mensenmassa’s.

Ellen van Drunen en haar man Elmar fietsen al sinds 2004 al hun vakanties bij elkaar. In 2013 zegden ze hun baan op, verkochten hun huis en starten hun wereldreis voor onbepaalde tijd. Momenteel fietsen ze in Zuid-Amerika en zijn ze op weg naar Alaska. In de 10-jarige fietsvakantie-carrière trapten ze ruim 50.000 kilometer weg en bezochten ze 31 landen en de teller tikt op dit moment lekker door!
> Lees meer over de favoriete fietsroutes van Ellen van Drunen

Kees Swart

Image
"Met een beetje geluk zie je er walvissen voorbijzwemmen."

In 1996 maakte Kees Swart zijn eerste verhaal voor Op Pad over een fietsreis door Lesotho. Sindsdien is hij stug door blijven trappen, zowel binnen als buiten Europa, en bijna altijd in gezelschap van zijn partner Corrie. Kees is ook de auteur van fietsroutegidsen. Zijn nieuwste project beschrijft een tocht rond het Kanaal.
> Lees meer over de favoriete fietsroutes van Kees Swart

Luc Oteman

Image
"Binnen enkele dagen gleed een stressvol jaar van me af al neuriënd op de fiets."

Luc Oteman is één van de bekendste van fietsgidsenschrijvers van Nederland. Hij schreef vele gidsen onder meer over Frankrijk, Zwitserland en Portugal.
> Lees meer over de favoriete fietsroutes van Luc Oteman

Kees Lucassen

Image
"Weinig is plezanter dan fietsen in Vlaanderen."

Kees Lucassen is oud-hoofdredacteur van Op Pad. Hij maakte tientallen reizen per fiets. Gevraagd naar de gemene deler van zijn 5 toptochten, antwoordt Kees: ‘hier wonen verschrikkelijk aardige mensen’.
> Lees meer over de favoriete fietsroutes van Kees Lucassen

Alastair Humphreys

Image
"Ik heb mijn hart verloren aan de Carretera Austral in Patagonië."

De Britse avonturier Alastair Humphreys fietste in vier jaar de wereld over. Tijdens zijn 72.000 kilometer lange tocht doorkruiste hij zestig verschillende landen op vijf continenten. De hele reis kostte hem € 9.000, inclusief de oceaanovertochten per schip. Alastair schreef een aantal boeken over zijn avonturen, waaronder een voor kinderen.
> Lees meer over de favoriete fietsroutes van Alastair Humphreys

Helmuth Dekkers

Image
"Het Sellarondje van zo’n 55 km vanuit Corvara is een super rit met maar liefst vier passen."

Helmuth Dekkers is secretaris van B.I.G., een internationale vereniging van racefietsers die als doel hebben om zoveel mogelijk van de mooiste, steilste en langste beklimmingen ter wereld te fietsen. Daarvoor hanteren ze een zorgvuldig samengestelde lijst van de '1.000 mooiste bergen en passen om te fietsen', waarvan 950 binnen Europa liggen en 50 erbuiten. B.I.G. staat voor: Brevette International du Grimpeurs, vrij vertaald ‘Internationaal Klimmers Brevet’.
> Lees meer over de favoriete fietsroutes van Helmuth Dekkers

Claar Talsma

Image
"Voor tropische eilanden hoef je niet af te reizen naar de Caraïben."

Claar Talsma is één van onze Op Pad reporters, die regelmatig bloggen op oppad.nl over mooie outdoortochten en –plekken. Haar specialiteit is buitensporten met kinderen. En negen van de tien keer met de fiets.
> Lees meer over de favoriete fietsroutes van Claar Talsma