De mooiste fietsplekken volgens Claar Talsma

Claar Talsma (43) is één van onze Op Pad reporters, die regelmatig bloggen op oppad.nl over mooie outdoortochten en –plekken. Haar specialiteit is buitensporten met kinderen. En negen van de tien keer met de fiets.
www.claarenjoanne.blogspot.com.

Gevraagd naar haar Top 5 van mooiste fietstochten antwoordt zij:

1) Eilandhoppen op de Wadden

Een super bestemming voor een eerste fietsvakantie met kinderen. In de zomer varen er boten tussen Texel, Vlieland en Terschelling, zodat je al fietsend van eiland naar eiland kunt hoppen. Vooral de oversteek tussen Vlieland en Texel is een belevenis. Vanaf het Posthuis rij je met fiets en al met een fourwheeldrive truck over de Vliehors. Een wonderlijk woestijnlandschap waar aan het eind de boot naar Texel aan een kleine steiger klaar ligt.

2) Fietsen op Åland

Voor tropische eilanden hoef je niet af te reizen naar de Caraïben, maar kun je net zo goed naar Åland. Deze archipel ligt in de Oostzee tussen Finland en Zweden. De eilanden steken maar net boven het water uit en lijken bijna tropisch door de witte rotsen en de dennen. Fietsen en varen onder de eindeloze noordelijke zon is niet voor kilometervreters.

3) Drauradweg

Fietsen in de Alpen lijkt niet logisch als je niet wilt klimmen, maar als je langs de rivier de Drau fietst ga je hoofdzakelijk naar beneden. Een goede route om met kinderen te doen. Je start in Italië en fietst over kleine weggetjes en fietspaden naar Oostenrijk. Hier kom je ook veel Italianen tegen op de fiets. En dan niet in racefietsoutfit, maar hele families.

4) Innradweg

Het eerste deel van de Innradweg van Sankt Moritz naar Landeck is het mooist. De bergen zijn hoog, de rivier woest en de fietspaden rustig. Je deelt het dal met de Rhätische Bahn, waardoor je makkelijk bij begin- en eindpunt kunt komen.

5) Via Claudia Augusta

De Via Claudia Augusta gaat van noord naar zuid dwars over de Alpen. Je volgt de route van de minste weerstand die de Romeinen al ontdekten. Natuurlijk moet je passen over, maar die zijn heel goed te doen. Een groot deel van de tocht gaat over fietspaden. Ook in Italië, waar het heerlijk afdalen is door de appelboomgaarden. En dan eindig je ook nog eens in Venetië…

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Lees ook:

De mooiste fietsplekken volgens Luc Oteman
De mooiste fietsplekken volgens Kees Swart
De mooiste fietsplekken volgens Ellen van Drunen
De mooiste fietsplekken volgens Bert Sitters
De mooiste fietsplekken volgens Alastair Humphreys
De mooiste fietsplekken volgens Helmuth Dekkers
De mooiste fietsplekken volgens Kees Lucassen

Gerelateerd

Delen

Waardering
60620
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. (Claar Talsma) Reactie heeft niets met fietsen te maken (of het moet een goede longinhoud zijn) maar is een stap in verleden. Volgens mij was uw moeder wiskunde lerares op de HAVO Zocherstraat en daar nam ze u als baby wel mee naar school waar u in een kamertje naast het lokaal lag. Klopt dit?

    Geniet ook van de artikelen in uw blad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *