icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
02-Fietsroute-51-naar-Colchester-LR

Fietsen in Engeland

Met een landschap dat varieert van vlak tot bergachtig is Engeland een geliefde bestemming voor een fietsvakantie. De schilderachtige en bijna mediterrane zuidkust, het typisch Engelse landschap in het midden en oosten, en eeuwenoude steden vol cultuurschatten: fietsen in Engeland heeft voor elk wat wils. Engelse fietsroutes maken deel uit van het National Cycle Network, waarvan het merendeel loopt door landelijke gebieden en verkeersluwe stedelijke zones. Op Pad heeft een aantal bijzondere Engelse fietsgebieden voor je geselecteerd.

Fietsvakantie in Zuid-Engeland

Wil je met het hele gezin fietsen in Engeland? Kies dan voor een van de fietsroutes in het zuiden. Het gebied is hier en daar bergachtig maar over het algemeen goed te doen. Daarnaast zijn er genoeg stukken die vlak zijn. Dit deel wordt gezien als de tuin van Engeland, vanwege de weelderige landgoederen en uitgestrekte bossen. Richting het zuidwesten, rond Cornwall, krijg je te maken met steile hellingen, waardoor je tijdens het fietsen meer moet doortrappen.

Fietsvakantie in het hart van Engeland

Het hart van Engeland heeft gevarieerde fietsroutes, over zowel vlak als bergachtig terrein. De ruigere heuvels van de Cotswolds, de relatief platte Midlands met oude universiteitssteden en het grillige Peak District zijn aanraders voor een fietsvakantie. Het Peak District is een geweldig gebied om te fietsen in Engeland voor liefhebbers van een stevige mountainbiketocht.

Fietsvakantie in East Anglia

Wanneer je wilt fietsen in Engeland op rustige binnenwegen, kies dan voor een fietsvakantie in East Anglia, ofwel het gebied rond de graafschappen Suffolk, Norfolk en Cambridgeshire in het oosten. Bij het zien van de stranden, wadden, dijken en moerassen vergeet je soms dat je aan het fietsen bent in Engeland. Het vlakke tot licht golvende terrein is uitermate geschikt voor lichte fietsvakanties. Ook een deel van de internationale Sea Cycle Route loopt door het gebied.