Fietsen Mallorca Spanje

Wielrenners en mountainbikers wisten het al, maar wij bepakte en bezakte fietsers nu ook: op Mallorca komt geen einde aan het fietsseizoen.

Het fietsgebied
Mallorca (3603 km²) is het grootste eiland van de Balearen, een tot Spanje behorende archipel in het westen van de Middellandse Zee. Langs de noordwestkust duikt de ruim 90 km lange en tot 15 km brede keten van de Serra de Tramuntana recht uit de zee op, met als hoogste top de Puig Major (1445 m). In het oosten ontrolt zich het ruwe middelgebergte van de Serres de Llevant, met ruim 500 m hoge toppen. Daartussen ligt de Plà de Mallorca, de centrale vlakte. In de vruchtbare dalen van de Serra de Tramuntana gedijen appelsienen en citroenen (Sóller), op de terrassen in de westelijke flanken van het gebergte tomaten, bonen en druiven (Banyalbufar, Deià, Valldemossa).

De fietstocht
Tiendaagse fietslus met start en finish in s’Arenal, via Llucmajor, ses Salines, Cap de Capdepera, Artà, Sineu, Alcúdia, Pollença, Cap de Formentor, Lluc, Sóller, Valldemossa, Banyalbufar en Andratx. In totaal ca. 500 km.

Zwaarte van de fietstocht op Mallorca
Middelzwaar. In de centrale vlakte is het makkelijk fietsen, het oosten is heuvelachtig. In de Serra de Tramuntana zijn lange klimpartijen dagelijkse kost. Mijd de middaghitte en de hoogzomer.

Meer informatie over fietsen op Mallorca?
Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
12159
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

2 reacties op “Fietsen Mallorca Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *